Waarom je emotioneel niet-beschikbare mensen blijft daten

Stocksy

Waarom je emotioneel niet-beschikbare mensen blijft daten

Door Kate Wolff 25 maart 2015

Velen van ons merken dat we vallen voor mensen die ons emotioneel niet kunnen geven wat we willen. Of we nu wel of geen daadwerkelijke relatie met die mensen aangaan, we willen steeds meer van hen.

Maar wat velen van ons niet beseffen, is dat we met deze mensen dansen. We zijn er omdat we in werkelijkheid net zo emotioneel niet beschikbaar zijn als ze zijn.

Als we relaties hadden met mensen die ons vervulden, zouden we met onze eigen pijn te maken krijgen.Dus in plaats daarvan raken we verstrikt in emotioneel niet-beschikbare mensen als een manier om onszelf te vermijden. Onze grenzen vervagen en we weten niet waar we stoppen en ze beginnen.

Het lijkt erop dat ze de emotioneel niet beschikbare partijen zijn in onze relaties, maar als we echt beschikbaar zouden zijn, zouden we alleenstaand zijn of met partners die ons echt hebben vervuld.

Hier zijn enkele redenen waarom we kiezen voor emotioneel niet-beschikbare partners:

Het is gemakkelijker om ons te concentreren op hun problemen dan die van ons

Het is veel gemakkelijker om naar anderen te kijken en alle manieren op te noemen die ze nodig hebben om te veranderen dan naar onszelf te kijken en onze eigen fouten te accepteren. Omdat we dan het harde werk moeten doen om te veranderen.

Het is niet eenvoudig om de donkere aspecten van onszelf aan te pakken die we al die tijd hebben vermeden.

Als we ervoor kunnen zorgen dat ze van ons gaan houden, zijn we 'goed genoeg'

We zijn ons er vaak niet van bewust dat we ons zo voelen, maar we hebben de neiging om emotioneel niet-beschikbare mensen te achtervolgen als een manier om te bewijzen dat we liefde waard zijn. Het is een grote uitdaging met enorme inzetten: 'Als ik kan zorgen dat deze persoon van me houdt, dan doe ik ertoe. Ik ben niet langer alleen in deze wereld. '

We maken hun gedrag persoonlijk, terwijl het in werkelijkheid gewoon is wie ze zijn. We moeten ons realiseren dat we allemaal liefde waard zijn en we kunnen niet naar anderen kijken om de leegte te vullen.

waarom is mijn ex zo boos toen hij het uitmaakte?

Obsessieve gedachten helpen ons af te leiden van onze aanwezigheid

Aanwezig zijn betekent in werkelijkheid zijn. Als de realiteit ons te pijnlijk is om mee om te gaan, willen we een ontsnapping.

wat is het verschil tussen std en sti

Obsessieve gedachten zijn als een medicijn: ze hebben een verdovend effect; het is rustgevend om aan anderen te denken, in plaats van aan wat ons echt pijn doet.

We kunnen slachtoffer spelen

Als we ons in een situatie bevinden waarin een andere persoon ons altijd in de steek laat, worden we het slachtoffer, de goede of de martelaar.

Als we het schuldspel spelen en met de vingers wijzen, hebben we het gevoel dat we gelijk hebben.

Als we denken dat iemand op een bepaalde manier handelt om ons pijn te doen, voelen we medelijden met onszelf; dus we hoeven onze manieren niet te veranderen.

We willen controle

Als we ze kunnen beheersen en hun gedrag kunnen veranderen, voelen we ons minder machteloos in een chaotische wereld. Deze wereld is eng en onvoorspelbaar, dus we proberen hem te beheersen als een manier om ons veilig te voelen. De sleutel is overgave.

De enige controle die we hebben, is over ons eigen gedrag en hoe we naar de wereld kijken - ons perspectief.

Je kunt mensen niet dwingen iets te zijn wat ze niet zijn - dat is alsof je naar een rots kijkt en zegt dat het een vogel moet worden. Accepteer mensen zoals ze zijn en maak liefdevol los als je ze niet in je leven wilt.

Hiermee kunnen we in een fantasiewereld leven

Als de realiteit als kind te eng is, creëren we een illusie die gemakkelijker is om mee om te gaan. Dus wanneer we iemand ontmoeten die niet is wat we echt willen, beginnen we een fantasieversie van die persoon te daten.

Je kunt niet uitgaan van iemands potentieel; je moet eerlijk zijn met wie die persoon is. Dit is voor velen van ons moeilijk, want als we eerlijk zijn tegen onszelf, moeten we die persoon laten gaan.

Dit kan tergend pijnlijk zijn als we niet alleen willen zijn.