Waarom is rollenspel voor sommige mensen hot? Experts leggen het allemaal uit

Stocksy / Audrey Shtecinjo

Waarom is rollenspel voor sommige mensen hot? Experts leggen het allemaal uit

Door Jamie Kravitz 21 juni 2018

Verpleegsters en brandweerlieden en schoolmeisjes ... oh my! Rollenspel kan voor sommige stellen een enorme opwinding zijn, terwijl anderen er gewoon niet op zitten. Misschien wil je een stoute meid uitproberen ontmoet meester van de huisfantasie met je partner, maar ze aarzelen veel meer om het een kans te geven. Waarom is rollenspel voor sommige mensen hot en voor anderen niet zo sexy? Om de psychologie achter specifieke fantasieën in de slaapkamer beter te begrijpen, sprak ik met twee experts. Ik vroeg zowel een klinisch psycholoog als een intimiteitscoach naar de behoeften die rollenspel kan helpen vervullen, en wat voor soort persoon het meest geneigd is tot scenario's voor rollenspellen.

Als je het idee van rollenspel in de slaapkamer niet leuk vindt, is dat ook volkomen normaal. Deze fascinerende inzichten zijn niet bedoeld om u anders te overtuigen, hoewel het mogelijk is dat de informatie u iets meer openstelt voor het idee. En als je super bent in het kanaliseren van je seksuele fantasieën via rollenspel, kunnen de onderstaande redenen helpen verklaren waarom. Kortom, als je helemaal nieuwsgierig bent naar waarom rollenspel voor sommige mensen zo'n grote opwinding is en voor anderen niet, is het tijd om je af te vragen. Hier zijn vier mogelijke verklaringen.

1. Rollenspel biedt je een manier om aan de realiteit te ontsnappen, zolang je je veilig voelt.

Stocksy / Javier Díez

'Rollenspel is gewoon een kans om te ontsnappen aan onze eigen realiteit. Door het op een formele manier te labelen, geven we toestemming om te handelen, spreken, voelen en denken op een ... manier die dramatisch kan verschillen van ons ware zelf ', zegt Joshua Klapow, Ph.D. klinisch psycholoog en gastheer van de radioshow Kurre en Klapow. Of je persoonlijk wel of niet van rollenspel geniet, hangt af van je eigen comfortniveau - hoe OK je bent om uit je 'normale' zelf te stappen - evenals het comfortniveau dat je voelt bij je partner, zegt hij.Als je denkt dat je partner ondersteunend en betrokken zal zijn bij de activiteit, en je bent niet angstig of beschaamd, dan kan rollenspel kansen bieden voor intimiteit die je normaal niet ervaart. Maar als je bang bent of bang bent dat je partner niet volledig betrokken zal zijn of als je iets doet waar je spijt van hebt, 'gaat het rollenspel van een intimiteitsversterker naar een bron van stress die het rollenspel in een compleet spel kan veranderen uitzetten ', legt Klapow uit.

2. Rollenspel haalt je uit je comfortzone, als je daar zin in hebt.

Stocksy / Victor Deschamps

Er zijn bepaalde persoonlijkheidstypes die erop kunnen wijzen dat je je meer op je gemak voelt bij het spelen van een rol. Mensen die ervaring hebben om zichzelf te transformeren in andere personages, zoals acteurs, zangers, artiesten en zelfs atleten, worden volgens Klapow opgewonden door rollenspel. Ook 'personen die meer risico zoeken, personen met een sterker gevoel van eigenwaarde en personen die seksueel minder geremd zijn, zullen eerder geneigd zijn tot rollenspellen', zegt hij.

3. Rollenspel kan aan verschillende behoeften en wensen voldoen, afhankelijk van de persoon.

Stocksy / Audrey Shtecinjo

Populaire rollen om te spelen vallen meestal in twee kampen: mensen aan de macht, zoals politieagenten, of mensen die stereotiep zijn als meer geremd, zoals bibliothecarissen. Het gezag geven aan de meer 'onschuldige' rollen kan echter sterkere fantasieën creëren. Een reden waarom een ​​ondeugende bibliothecaire fantasie zo aantrekkelijk kan zijn, is omdat het een stereotype gereserveerd karakter laat zien in het tegenovergestelde licht. 'Vaak is het de paradox die de creatieve en intieme componenten van het rollenspel naar voren brengt', zegt Klapow. Ongeacht of je in het echte leven de neiging hebt verlegen of uitgesproken te zijn, je kunt met rollenspel experimenteren met zowel onderdanige als dominante personages.

Als je een monogame relatie hebt, kan rollenspel ook een manier zijn om je seksleven gloednieuw te houden. Met een paar kledingstukken en wat actueel vies gepraat, kun je gemakkelijk de fantasie vervullen om contact te maken met iemand die niet je gebruikelijke type is - zonder je partner echt te bedriegen. 'Als een vrouw rollenspel ziet als een kans om te genieten van veel verschillende seksuele energieën met dezelfde partner, zal ze de neiging hebben om rollenspel lief te hebben en te waarderen als een manier om aan haar behoefte aan variatie te voldoen zonder het veld te hoeven spelen met verschillende partners ', zegt Londin Angel Winters, intimiteitscoach en auteur van The Awakened Woman's Guide to Everlasting Love. Het komt neer op wat er ontbreekt in je leven of waar je naar hunkert.

4. Rollenspel kan eigenlijk heel intiem zijn.

Stocksy / Daring Wanderer

'Rollenspel is een krachtig hulpmiddel om een ​​bloeiende, sappige, monogame relatie te onderhouden', zegt Winters. Zolang beide partners het omarmen, kan rollenspel zeker een langdurige en / of toegewijde relatie versterken. Hoewel u zich er misschien prettig bij voelt, is uw partner dat misschien niet. 'Als je je partner dwingt, dwingt of manipuleert in een rollenspel, is het resultaat waarschijnlijk angst, angst en een zeer negatieve algehele ervaring', zegt Klapow. 'Als je een startpunt kunt vinden waar jullie beiden redelijk comfortabel zijn, dan kun je een plezierige ervaring hebben. Naarmate jullie ervaringen samen leuk blijven, zal de rol van rollenspel toenemen. ' Enthousiaste toestemming is ongelooflijk belangrijk. Bovendien is het een enorme opwinding als jij en je partner allebei super zijn in wat er gebeurt.

Als je met je partner hebt gepraat en je kunt allebei akkoord gaan om een ​​specifieke fantasie uit te testen, zal de gedeelde ervaring van het doen alsof je iemand anders bent, je hoogstwaarschijnlijk dichter bij elkaar brengen.

verklaart de president de oorlog?

Bekijk het geheel Gen Waarom series en andere video's op Facebook en de Bustle-app op Apple TV, Roku en Amazon Fire TV.

Bekijk de 'Best of Elite Daily' -stream in de Bustle-app voor meer verhalen zoals deze!