Wat is Travel Dating? Hier zijn 7 dingen die u moet weten over MissTravel

Stocksy / BONNINSTUDIO

Wat is Travel Dating? Hier zijn 7 dingen die u moet weten over MissTravel

Door Genevieve Wheeler 6 november 2017

'Dit klinkt als oplichterij ... of prostitutie', vertelde vrijwel iedereen me toen ik voor het eerst besloot om reisdaten een kans te geven. En eerlijk gezegd dacht ik hetzelfde. Maar ik had er een persoonlijk doel van gemaakt om dit jaar avontuurlijker te zijn in mijn datingleven ... en wanneer een PR-firma aanbiedt om je een kosteloos uitje te sturen met een leuke vent (inclusief aparte hotelkamers), zeg je ja .Daarom ben ik vorige maand niet op één, maar op twee bestemmingsdata begonnen: de eerste met een complete vreemdeling genaamd Josh * (die - spoiler alert! - heeft me niet vermoord), en de tweede met een man genaamd Peter *, die ik in Parijs had ontmoet en een paar weken later toevallig had gevonden op de datingsite MissTravel (hij heeft mij ook niet vermoord!).

tekenen dat je een gezonde relatie hebt

Voor degenen die het misschien niet weten, is travel dating een beetje zoals Tinder, maar in plaats van naar rechts en links te vegen, scrol je door profielen - die ook foto's en snelle bios bevatten - en zoek je op reis. In het geval van MissTravel kunnen gebruikers reizen maken en vermelden met een paar belangrijke details: bestemming, specifieke datums en of u een 'extra ticket' heeft (dwz u bent bereid om de kosten van uw reisbuddy te dekken), uw 'Eigen ticket' (dwz u neemt deze reis en wilt graag een date om mee te taggen en hun eigen kosten te dekken), of, het meest ambitieus, zou willen dat iemand 'u meeneemt' (dat wil zeggen, u wilt op vakantie en laat iemand anders betalen voor de reis).Van daaruit kunt u andere gebruikers matchen en berichten sturen op basis van hoe geïnteresseerd u bent om met die persoon af te reizen. Gesprekken zijn iets meer geladen dan die je zou hebben op andere datingsites of apps, met minder games van 'Zou je liever' en meer 'Dus, wat is je reisstijl?' Maar voor het grootste deel is dat niet zo gek anders.Natuurlijk beschouw ik mezelf nu als een low-key expert in reisdaten. Dus hier is alles wat u moet weten over het afzien van first-date drankjes om over de oceaan te vliegen met iemand die u nauwelijks kent: hoogtepunten, dieptepunten en jetlag-geïnduceerd kwijlen inbegrepen.

1. Je hebt opties

Om te beginnen moet u beslissen welke datingsite of -app van bestemming u wilt proberen. Ik heb alleen MissTravel gebruikt, dat in feite reisdating heeft uitgevonden, maar er zijn nu tal van andere sites en apps in deze ruimte, waaronder TravelHostDate, TourBar en YourTravelMates.

Sommige zijn ontworpen om u te helpen contact te maken met de lokale bevolking terwijl u een nieuwe stad verkent; anderen zijn goed voor het vinden van mede-zwervers om mee te synchroniseren tijdens je volgende avontuur. Jouw beslissing.

2. Ja, het is veilig

Ja, op vakantie gaan met iemand is een manier grotere inzet dan diner en drankjes. En nee, helaas verifiëren veel van deze apps gebruikers niet. Maar denk erover na in deze termen: hoe vaak krijg je te zien hoe je date door een metaaldetector wandelt of een pat-down krijgt van de TSA? Als u een persoon op een verre bestemming ontmoet, neem dan van tevoren contact op met het hotelpersoneel om er zeker van te zijn dat ze uw informatie hebben (en ik raad ten zeerste aan om aparte kamers te kopen). Veel van deze datingsites en apps voor reizen suggereren ook Skyping, FaceTiming of zelfs koffie drinken met je potentiële reisdatum (als de locatie het toelaat) om ervoor te zorgen dat je je volledig op je gemak voelt voordat je op 'boek' klikt.

Anders dan dat, zou ik zeggen dat je het standaard Tinder-protocol volgt en het komt goed. Vertrouw gewoon op je gevoel, blijf hangen in openbare ruimtes en vraag een vriend om je locatie vanaf hun telefoon te volgen (misschien spring je ook op voor een tijdelijke wifi-pas of een roaming-abonnement voor mobiele telefoons).

3. En ja, dat kan echt Zoek een knappe vreemdeling

Giphy

Veel reissites zijn in eerste instantie gemaakt voor suikerooms om jonge, hete zakenreizigers te vinden, wat het hele concept een beetje een slechte rap heeft gegeven. Maar maak je geen zorgen - steeds meer millennials sluiten zich aan bij deze sites en apps; volgens MissTravel zijn de afgelopen twee jaar alleen al meer dan 400.000 18- tot 35-jarigen op hun site gekomen.

Natuurlijk moet je misschien door een paar pagina's van de bovengenoemde zakenlieden bladeren, maar je zult ook tal van charmante, avontuurlijke edelstenen vinden; Daar kan ik persoonlijk voor instaan. Josh (reisdatum één) was 28, met twee masterdiploma's en Zayn Malik-vibes; Peter (reisdatum twee) was een hete 23-jarige die ik al had ontmoet en waarmee ik in een bar in Parijs had geklikt (denk dat Troy Bolton de financiële broeder van New York werd).

4. Maak je geen zorgen over ongemakkelijk zijn

De (zeer) sociaal onhandige kant van mij was in paniek raken voor mijn reizen. Zoals, uitbreken in een stress-uitslag in paniek. Maar beide waren verrassend eenvoudig en eerlijk gezegd veel minder ongemakkelijk dan de meeste Tinder-dates waar ik op ben geweest. Omdat je zoveel tijd samen hebt, is het gesprek hier en daar niet alleen goed, het wordt ook verwacht. En wetende dat je 48 uur hebt om te vullen, krijg je een gestage stroom van onderwerpen om te behandelen terwijl je je volgende zet plant - d.w.z. zou je liever In ’n Out hebben voor het avondeten, of naar The Mission gaan voor taco's? Moeten we de komende uren door markten slenteren of een paar musea bezoeken? Socialiseren wordt veel gemakkelijker als je echt dingen doet, en niet alleen naar elkaars gezichten staart over een vleeswarenbord.

Dat gezegd hebbende, kunnen Josh en Peter je hier misschien een ander verhaal vertellen. Ik bedoel, ik voelde vrijwel geen onhandigheid, maar ik praat ook graag over mijn waardering voor Voldemort in verrassend ingewikkelde details, dus ...

5. Maar maak je een beetje zorgen over Jet Lag

Ik vlieg de afgelopen twee decennia vrij regelmatig heen en weer over de Atlantische Oceaan (meestal voor school), maar ik heb nog steeds last van een jetlag elk. Verdomme. Tijd.

Beide datums hadden betrekking op het aanpassen van mijn interne klok (de eerste was Boston naar San Francisco, de tweede Boston naar Londen) en ik heb vreselijk werk geleverd. Net als in, viel ik in slaap en kwijlde een paar keer op Peter en stond agressief erop om dutjes te doen. Gelukkig zagen beide datums de verdiensten hiervan (vooral na het kwijlen). Houd daar rekening mee bij het kiezen van een bestemming. Als je maar een paar dagen over hebt, reis dan misschien niet over te veel tijdzones (en als je dat doet, onthoud dan dat dutje de beste tijd is).

6. U kunt verschillende reisstijlen uitproberen

Door van een reis een eerste date (of omgekeerd) te maken, krijg je ook de kans om verschillende reisstijlen te ervaren. Ik reis meestal solo, raak uiteindelijk verdwaald in willekeurige zijstraten en besteed een buitensporige hoeveelheid tijd aan het vullen van notitieboekjes met mijn gedachten over een stad. Bij Josh daarentegen ging het erom de topattracties te zien: ervoor zorgen dat we geen foto-opp missen voor de Golden Gate Bridge of aan de zijkant van een trolley hangen. En Peter - nou ja, Peter en ik waren bijna twee dagen achter elkaar dronken en belandden op de een of andere manier op een boot. Of, zoals ik het liefkozend noemde: 'Een magische eilandpub die op de Theems drijft ... Laten we daarheen gaan!'

Persoonlijk vroeg ik geen van beide datums naar hun eigen reisstijlen voordat ik ze ontmoette, omdat ik over het algemeen best blij ben om mee te gaan met de stroom (vooral de stroom van de kroegboot). Maar als je een meer gestructureerde reiziger bent, chat dan zeker de details met je date om er zeker van te zijn dat ze op dezelfde pagina staan.

7. Het is een geweldige ontsnapping aan moderne dating

Moderne dating is zo gefocust op strategie en plannen, en balanceert 'moeilijk te krijgen' met 'Ik ben zeker geïnteresseerd in jou'. Maar het leuke van travel dating is dat het dat allemaal wegneemt. In de meeste gevallen (inclusief de mijne), bevinden je dates zich in een vacuüm: je woont in verschillende steden en hebt geen onderlinge connecties, dus waarom zou je de angst om te sterk, te raar, te opgewonden over laat op de avond Big Macs te houden je houden een geweldige tijd hebben en genieten van elkaars gezelschap? Houd handen vast en knoei met zijn haar! Sla tequila-shots terug en bekijk een burlesque club! Verdwaal om twee uur 's nachts in Shoreditch, Londen! Wie weet, misschien kom je er wel uit en vind je een nieuwe minnaar.

Of misschien krijg je, net als ik, nieuwe vrienden, een telefoon vol foto's en iets minder van je lever.

* Namen zijn gewijzigd.