The Top Knot Hairstyle – Visuele gids voor mannen (7 verschillende stijlen)

eenentwintigfoto's hawk_style / Shutterstock.com doorKapsel Inspiratie12 augustus 2021

Is het tijd om je look te herdefiniëren? Wil je dat mannenbroodje van jou een letterlijke draai geven? Ontmoet: de bovenste knoop. De bovenste knoop bestaat uit een kleinere knot haar die niet bij de kruin wordt gevormd, maar precies aan de bovenkant van het hoofd. En hoewel je misschien denkt dat je dromen over een mannenknot niet kunnen worden verwezenlijkt, is de bovenste knoop een ideale look voor degenen onder ons met een korte bob.

Man Bun Undercut Fade e1535452667354
Pinterest

Hoe krijg je een topknoop?

Dus hoe krijg je een topknoop, vraag je? Het haar op de achterkant en zijkanten van je hoofd moet worden geknipt, niet geknipt met een schaar. Dit zorgt voor een uniforme look die de bovenste knoop verenigt en het meest opvalt. Dit is ook het element dat de scheidttop knot vs man bun.

Losgekoppelde ondersneden bovenste knoop
Herenkledingstijl

Hoe maak je een topknoop?

Zoals de naam al doet vermoeden, bevindt een topknoop zich bovenop je hoofd, meestal in het midden. Begin eerst met het identificeren van de plaatsing van de bovenste knoop. Verzamel vervolgens al je haar en knoop het vast zoals je zou doen met eengoede man. Het resultaat is een nieuwe ‘do complete’. Dit is een geweldige stijl voor mannen die van een mannenknot houden, maar geen maanden willen wachten om hun haar te laten groeien!bovenste knoop 1
@lianos_urban_cutz / Instagram

Hoe de bovenste knoop te stylen en te onderhouden?

Net als de mannenknot, vereist de topknottrend zorg en onderhoud. Omdat je niet zoveel haar hebt om mee om te gaan, kun je wegkomen door geen conditioner te gebruiken. Uw wasroutine moet echter alle aandacht op die lokken en uw hoofdhuid richten. Zo blijft je topknoop in topvorm.

Soorten topknopen

top knoop 1/eenentwintigTop knoop ondersneden vervagen

Een licht vervaagde ondersnit gecombineerd met een topknoop.

@ alexthebarber305 / Instagram top knoop twee/eenentwintigTopknoop met losse ondersnijding

Een dramatisch vervaagde snit of volledig geschoren zijkanten gecombineerd met een topknoop.

ik denk dat hij degene is
@mattjbarbers / Instagram samurai-broodje-aziatische-mannen-kapsel 3/eenentwintigDe samurai topknoop

Verwijzend naar de samoerai's van oude Aziatische culturen, vermijdt de 'samoerai-paardenstaart' de gebruikelijke praktijk om een ​​knot te vormen met het haar in de stropdas of band, maar in plaats daarvan een korte staart te vormen.

Verborgen knoop met ondersneden taps toelopende zijkanten 4/eenentwintigVerborgen knoop met ondersneden taps toelopende zijkanten

Als u op zoek bent naar een stijl met een topknoop die wat gereserveerder is dan de meeste, waarom kiest u dan niet voor een verborgen knoop? Voor deze look wordt de verborgen knoop gecombineerd met een ondersnit en zorgvuldig getrimd gezichtshaar, wat een jeugdige, hipsterachtige look geeft.

@ iisakkinummi / Instagram Topknoop met baard 5/eenentwintigGeschoren Zijkanten Top Knoop

Dus je houdt van het uiterlijk van een topknot, maar niet van het ongemak van lang haar? Waarom niet kiezen voor een knoop aan de bovenkant met volledig gezoemde zijkanten?

Shutterstock Top Knoop Blonde Stijl 6/eenentwintigHoge huidvervaging topknoop

Hier is nog een variatie op de ondersnit van de bovenste knoop, waarbij een hoge vervaging aan de zijkanten wordt gebruikt. Deze ultramoderne look is een geweldige keuze voor jongens van alle leeftijden.

bron Hoge man broodje met baard 7/eenentwintigHoge slanke knoop

Topknots en mannenbroodjes kunnen er bijzonder creatief uitzien als je gezichtshaar - bakkebaarden, baard en alles - rond het gezicht laat groeien. Deze frisse stijl offert zeker niet op aan mannelijkheid.

laat jezelf gelukkig zijn
Taps toelopende, vervaagde topknoop 8/eenentwintigTaps toelopende, vervaagde topknoop

Op zoek naar een beetje meer flair in je topknoopkapsel? Waarom zou je het knotje niet oprollen, aanvullen met gezichtshaar of zelfs in een lijn trimmen? Hier is een blik met al die stukken bij elkaar.

@barber.josh.o.p / Instagram Hoge Man Bun 9/eenentwintigThe Full Head Bun Knot

Met topknots heb je een onbeperkte keuze over hoeveel of hoe weinig haar je in de knot wilt binden. Bovendien kun je de lengte van het haar rond het hoofd variëren om je knot precies de juiste maat te krijgen. Hier wordt al het haar samengetrokken voor een grote, majestueuze knoop.

mimagephotography / Shutterstock.com Tempel geschoren ondersnijding 10/eenentwintigTempel geschoren ondersnijding

Deze ondersnit met topknoop gebruikt de lijn die we eerder noemden, plus enkele coole haarlijnpatronen, om een ​​stijl te creëren die boven alle andere uitsteekt!

@taylorcutz1 / Instagram Undercut met Taper Fade elf/eenentwintigUndercut met Taper Fade

Als je eindigt met een iets dunnere haarmassa om in je knoop te binden, wil je misschien de knoop helemaal vergeten. Met slechts een paar haarbanden of een elastiekje kun je het haar los laten voor een schorpioenstaartlook.

@javi-the-barber/ Instagram Taper vervagen 12/eenentwintigOndersneden taps vervagen

Je hoeft geen rechte lijn te hebben die de ondersnit scheidt als dat de stijl is waar je naar op zoek bent. De trendy topknoop is meer dan genoeg om wat leven te brengen in de hele 'sjofele' sfeer die we van deze stud krijgen.

@criztofferson / Instagram Top geschaalde dichte knoop K 13/eenentwintigTop geschaalde dichte knoop K

Eerlijk,dit is het beste van twee werelden.Hij heeft een behoorlijke hoeveelheid haar om te knopen of los te laten. Als je op zoek bent naar een vergelijkbare stijl met lang haar, bekijk dan onze selectie van de+10 moderne lange kapsels voor mannen.

@j.wakeleyhair/ Instagram De Undercut Top Knoop 14/eenentwintigOndersneden bovenste knoop

Stijlvol en in elkaar gezet, we houden van de eenvoud van deze snit. Je kan altijdkies voor een fadevoor extra flair.

Pinterest Surrealistische halslijn met topknoop vijftien/eenentwintigSurrealistisch ontwerp met topknoop

Wil je iets meer pakkends voor het oog? Bekijk dit geweldige ruimtelijk ogende ontwerp. Gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor de volgende keer dat je probeert dingen door elkaar te halen bij de kapper.

@barberdiaz / Instagram Gevlochten topknoop en ondersnijding 16/eenentwintigGevlochten Top Knoop

Om eerlijk te zijn, vereist dit kapsel een beetje vaardigheid om het zelf te bereiken, vooral als je geen idee hebt hoe je haar moet vlechten, laat staan ​​dat van jezelf.

vrienden op het strand

Dat is geen reden om niet te leren, toch? Wie wist dat de volgende vaardigheid die je zou kunnen aannemen, is?haren vlechten?

@alonsoclipperhands / Instagram Krullende topknoop en ondersnijding 17/eenentwintigKrullende topknoop en ondersnijding

Een home-run voor de curlies die er zijn! Het enige dat u hoeft te doen, is uw knoop doorhakken en de vrije uiteinden hun ding laten doen. Een geweldige eenvoudige look zonder enige moeite.

StevenK / Shutterstock.com Topknoop met die vervaging 18/eenentwintigTopknoop met die vervaging

Ben zeker dol op een beoordelingsspel! Een taper vervagen die begint met een centimeter haarlengte kan de look geven die we hierboven zien.

@nomadbarberbln / Instagram Grijze topknoop 19/eenentwintigGrijze topknoop

Het maakt niet uit in welke levensfase je zit, een topknoop geeft je look altijd een veel cooler randje dan veel kapsels daar.

Voeg een gladgeschoren high fade toe en je stoere look is compleet!

@nunez.the.barber / Instagram Top Knot en Medium Fade twintig/eenentwintigTop Knot en Medium Fade

De vervaging van de bakkebaarden die overgaan in de baard en hoe glanzend en gezond hun haar eruitziet, is een absoluut pluspunt voor onze look!

@_techneek_ / Instagram Sneeuwwitje geverfde knoop eenentwintig/eenentwintigSneeuwwitje geverfde knoop

Oh, moeder van kleurstoffen! Platina is zeker een gedurfde kleur, maar het kan dit specifieke kapsel naar een geheel nieuw niveau tillen en er een extra voordeel aan geven.

@ommeeed / Instagram