Deze tweets over Kamala Harris die uit de race van 2021 stoppen, zijn vol shock

Mark Makela / Getty Images Nieuws / Getty Images

Deze tweets over Kamala Harris die uit de race van 2021 stoppen, zijn vol shock

Door Lilli Petersen 3 december 2019

Is het te vroeg in de cyclus van 2021 om 'Another One Bites The Dust' te spelen? Na enkele weken in de peilingen en geruchten over een turbulente campagne te hebben gezeten, beëindigde senator Kamala Harris uit Californië haar bod op het presidentschap. En hoewel de politieke machine blijft trucken, laten deze tweets over Harris die de race van 2021 verlaat, zien dat veel mensen geschokt zijn als ze haar zien gaan.

In een Medium-bericht op dinsdag 3 december kondigde Harris aan dat haar campagne niet genoeg geld had om door te gaan. Ze merkte op dat ze, in tegenstelling tot sommige andere kandidaten, 'geen miljardair' was en haar campagne niet zelf kon financieren. 'Ik heb de balans opgemaakt en heb er vanuit elke hoek naar gekeken, en in de afgelopen paar dagen ben ik tot een van de moeilijkste beslissingen van mijn leven gekomen', schreef ze. Zij ging door,

plaatsen om te genieten
Mijn campagne voor president heeft simpelweg niet de financiële middelen die we nodig hebben om door te gaan ... In goed vertrouwen kan ik u, mijn supporters en vrijwilligers, niet vertellen dat ik een weg vooruit heb als ik niet geloof dat ik dat doe. Dus, mijn supporters, het is met grote spijt - maar ook met diepe dankbaarheid - dat ik mijn campagne vandaag stopzet.

Harris deed in januari 2019 mee aan de race en werd al snel beschouwd als een voorloper en rijzende ster voor de Democratische partij. Echter, in de afgelopen weken en maanden gleed ze in de peilingen, meestal zweefde ze rond de vierde of vijfde achter voormalig vice-president Joe Biden, senator Elizabeth Warren en senator Bernie Sanders. Tegelijkertijd kwamen er geruchten over onrust in haar campagne.Desalniettemin waren veel mensen blijkbaar geschokt en geschokt toen ze hoorden dat Harris de race verliet.

het verschil tussen sti en std

Veel mensen wezen ook op het verontrustende feit dat het vertrek van Harris, de enige zwarte vrouw die liep, betekende dat de resterende spraakmakende kandidaten die gekwalificeerd voor het democratisch debat in december waren wit.

Veel mensen tweeten ook hun steun voor Harris - waaronder beroemdheden, enkele van haar collega's en zelfs haar belangrijkste tegenstanders.

ik wil uit elkaar gaan maar ik hou van hem

In haar aankondiging beloofde Harris, die in 2016 haar zetel in de Amerikaanse Senaat won, ook dat haar strijd niet zou eindigen. 'Onze campagne sprak op unieke wijze over de ervaringen van zwarte vrouwen en mensen van kleur - en hun belang voor het succes en de toekomst van dit feest', schreef ze. 'Onze campagne eiste dat niemand door een politieke partij als vanzelfsprekend mocht worden beschouwd.' Ze beloofde te blijven werken aan de bevordering van reproductieve rechten, om een ​​einde te maken aan wapengeweld en om het beleid van president Donald Trump tegen te gaan. 'We zullen die strijd voortzetten omdat niemand alleen mag vechten', zei ze.

Met het vertrek van Harris, vanaf 3 december, zijn er 15 overgebleven kandidaten die het voor de Democratische presidentiële nominatie doen. Zes van hen - Biden, Warren, Sanders, senator Amy Klobuchar, burgemeester van South Bend, Pete Buttigieg en Tom Steyer - hebben zich allemaal gekwalificeerd voor het volgende democratische debat op 19 december.