De spirituele betekenis van de maansverduistering van januari 2021 is krachtig

Shutterstock

De spirituele betekenis van de maansverduistering van januari 2021 is krachtig

Door Valerie Mesa, 9 januari 2021

Je zit midden in een ander krachtig eclipsseizoen, en zoals je kunt zien, kwam 2021 niet om te spelen. Verduisteringen zijn katalysatoren voor verandering en de spirituele betekenis van de eclips van januari 2021 komt voort uit de zonsverduistering die plaatsvond op 26 december in het door Saturnus geregeerde teken Steenbok. De zonsverduistering van januari vindt plaats op 10 januari - maar voordat je de astrologische symboliek van naderbij bekijkt, laten we het een beetje hebben over de essentie van Kreeft-Steenbok en hoe het de afgelopen twee jaar tot leven is gekomen.

De knooppunten van de maan, die de astrologische as bepalen waar de verduisteringen plaatsvinden, zijn in november 2018 verschoven naar de as Kreeft-Steenbok. Emotioneel aangedreven kanker wordt geregeerd door de maan en de maan is een symbool van je innerlijke fundament; het is de persoon die je bent als er niemand in de buurt is. Steenbok wordt daarentegen bestuurd door de pragmatische Saturnus, een planeet van grenzen en structuren. Ondanks de natuurlijke evolutie van het ouderschap, is het veilig om te zeggen dat Kreeft-Steenbok de ouders van de dierenriem zijn.

De voordelen van de kanker-Steenbok-as

Het zijn interessante jaren geweest, vooral op het gebied van politiek en amusement. Deze dingen hebben alles te maken met de essentie van Kreeft-Steenbok, om nog maar te zwijgen van de kracht die voortkomt uit Pluto en Saturnus in Steenbok. Steenbok is een symbool van regering, instellingen en hiërarchieën; Pluto onthult, vernietigt en transformeert, nadat het de waarheid aan de oppervlakte heeft gebracht.Shutterstock

Het collectief heeft zich ontdaan van giftige patriarchale tradities (South Node in Capricorn) en omarmde de goddelijke vrouwelijke energieën (North Node in Cancer) die ooit werden genegeerd. Het is een ongelooflijk transformerende tijd geweest voor de kardinale tekens (Ram, Kreeft, Weegschaal en Steenbok), maar als je geen kardinaal teken bent, ga je gang en controleer waar de dierenriemarchetypen tot leven komen via je geboortekaart. In de astrologische huizen die worden geregeerd door de bovengenoemde kardinale energieën, heb je waarschijnlijk de meeste transformatie meegemaakt.

De spirituele betekenis van de maansverduistering bij kanker

Een maansverduistering is een krachtige volle maan; deze maanfase brengt sluiting en helderheid en in het overgevoelige teken van kanker zal het hoogstwaarschijnlijk emotioneel zijn. Denk terug aan de nieuwe zonsverduistering van de maan die plaatsvond op 26 december. Wat gebeurde er in deze tijd? Ben je een nieuwe routine begonnen? Gelukkig wervelde deze lunatie van goedheid dankzij de hulp van de overvloedige Jupiter. Met de juiste hoeveelheid toewijding en discipline zal Jupiter in Steenbok je helpen je te wijden aan je pad van succes.

Op 10 januari zal de maan zich verzetten tegen de zon, Mercurius, Saturnus en Pluto in Steenbok. Dit is intens - vooral met de opbouw van de Saturnus-Pluto-conjunctie die plaatsvindt op 12 januari - maar ik geloof ook dat dit het begin is van een geheel nieuw tijdperk voor iedereen. Steenbok staat gelijk aan je fysieke basis en idee van structuur, en het beruchte dynamische duo van Saturnus en Pluto vernietigt die verouderde manieren om de wereld te zien. Kunt u dat voelen? Deze energieën werpen licht op de gebieden die je bent ontgroeid, zowel mentaal als spiritueel.

lul voor jou

Dit is een moment waarop je bereid moet zijn om jezelf verantwoordelijk te houden voor je acties, want het is tijd om op te groeien. Ik garandeer dat het een stuk beter zal zijn als je eenmaal over de finish bent.