De gekke dingen die ik deed voor de liefde, waaronder bijna verhuizen naar Thailand

https://unsplash.com/search/love?photo=a7XUtljVEMc

De gekke dingen die ik deed voor de liefde, waaronder bijna verhuizen naar Thailand

Door Jen Glantz 10 juli 2017

Hier is iets om over na te denken: liefde maakt je niet blind; het maakt je gek.

Ben je ooit verliefd geworden op iemand om alleen maar te merken dat je een beetje gek bent geworden? Dat je dingen voor ze bent gaan doen die je voor niemand anders zou doen, niet voor je BFF, zelfs niet voor je bloedverwant?

Als we verliefd zijn, voelt het leven een stuk spannender aan, en veel daarvan is te danken aan de veranderingen die we neurologisch ervaren. Studies hebben aangetoond dat door liefde getroffen zijn de afgifte van hoge niveaus van dopamine veroorzaakt. Daardoor voelt liefde als een plezierige ervaring, vergelijkbaar met de euforie die gepaard gaat met het gebruik van cocaïne of alcohol.Dat is intens, toch?

Ik zal de eerste zijn om toe te geven dat die hoge niveaus van dopamine ervoor hebben gezorgd dat ik dingen heb gedaan terwijl ik verliefd was, wat ik jaren later schaam. Of het nu was vanwege de opwinding van het ronddraaien van mijn hart rond dat van iemand anders of omdat ik wanhopig de dopamine wilde laten stromen (AKA vermijd het uit elkaar te gaan en te beginnen vanaf de eerste, AKA downloadt Tinder voor de 20e keer dat jaar), ik verloor een beetje persoonlijke grenzen en zelfs zelfvertrouwen om dingen te doen voor de jongens met wie ik aan het daten was.

Hier zijn de gekke dingen die ik deed voor de liefde:

1. Ik bood aan om in drie dagen naar Thailand te verhuizen

Ik was serieus bezig met het graven van deze ene jongen met wie ik vier maanden zo veel gedateerd had dat ik ongeveer een dag nadat ik had toegegeven dat ik verliefd op hem was (wat romantisch gebeurde terwijl de bal op oudejaarsavond viel - en onromantisch deed hij dat niet) niets terug te zeggen), vertelde hij me dat hij naar Thailand verhuisde. Hij zei iets over het willen gaan op avontuur en daar drie tot onbeperkte maanden doorbrengen.

Hoewel dat een schok voor mij was, was het ook wat ik dacht dat het een uitnodiging was om met hem mee te gaan. We waren verliefd, toch?

Ik had het mis.

Zonder zelfs maar na te denken over de gevolgen, waardoor ik mijn huurcontract voor appartementen in NYC (duizenden en duizenden dollars in de put) moest verbreken, mijn baan opzegde om het land met een deadline-loze vakantie te verlaten en mijn familie te vertellen dat ik zou gaan ergens anders wonen met een tijdsbestek van 12 uur, zei ik dat ik met hem zou verhuizen. Ik zei letterlijk: 'Oh, cool. Ik kan mijn spullen inpakken en binnen drie dagen vertrekken. '

Spoiler alert: ik ben niet gegaan. Zijn antwoord was duidelijk dat wat ik als uitnodiging opvatte, zijn manier was om ver bij mij vandaan te komen. Hij zei gewoon: 'Oh, Jen. Ik heb je niet uitgenodigd om met me mee te gaan. '

Hij had besloten dat ons liefdesfeest voorbij was en ik moest het uiteindelijk (door vele avonden met mijn meisjes en veel online dates) ook beamen.

2. Ik sloot mijn vriend af en reed om hem aan de kant van de weg op te halen

Ik moet je zeggen dat ik geen goede chauffeur ben, en daarom is het zo gek om in NYC te wonen. Ik ben een keer mijn huis binnengereden. Een andere keer werd ik op een dag drie keer overreden omdat ik met mijn lichten uit reed, een stopbord negeerde en 60 in een 45 ging.

Maar er was een keer dat ik Los Angeles bezocht met een vriend van mij. Californië was toevallig de staat waar een ex-vriend van mij woonde, op wie ik nog steeds ontzettend verliefd was. Op een avond nodigde ik hem uit om met ons mee te gaan en hij stemde toe.

Het enige probleem was dat hij toen in San Diego woonde, dus hij moest ongeveer drie uur rijden naar waar we waren. Hij stemde er aardig mee in om dat te doen.

Het tweede probleem was dat zijn auto ongeveer twee uur bij ons weg was. Omdat ik me schuldig voelde om hem om 21.00 uur aan de kant van de weg te zitten, in de middle of nowhere. op een zaterdag besloot ik mijn vriend, die vanuit DC was gereisd om het weekend met mij aan de westkust door te brengen, te vertellen dat ik haar voor de nacht zou dumpen om twee uur naar het zuiden te rijden om mijn ex op te halen en daarna twee uur naar het noorden om hem terug te brengen naar waar we logeerden.

Met grote rijangst in mijn buik stapte ik in onze huurauto en ik reed en reed en reed totdat ik hem vond.

Waar dacht ik aan om mijn vriend achter te laten om een ​​ex-vriendje op te halen die die titel om een ​​goede reden verdiende (we waren erg vreselijk voor elkaar)? Beter nog, hoe reed ik twee uur alleen, in het donker, zonder hysterisch te huilen van mijn eigen woede op de weg en pure wegangst?

Liefde. Het maakt ons gek.

3. Ik bewaarde dingen een compleet geheim

Ik was aan het daten met deze ene man die onze relatie volledig geheim hield. Je zou denken dat hij bij de CIA was of een deelnemer De vrijgezel die wilde pronken met zijn enige status, maar dat was allemaal niet waar. Hij was een persoon die, om een ​​of andere reden (wat nu duidelijk is - hij wilde het veld blijven spelen terwijl hij met mij uitging), onze relatie volledig geheim wilde houden.

Daar was ik niet echt ok mee, maar nogmaals, ik was verliefd, dus op dat moment leek het niet zo'n groot probleem. We waren samen, niemand wist het gewoon. Het was niet het einde van de wereld.

Maar toen was het een beetje. Ik ging bij hem op bezoek in Montreal (we deden de fond) en hij liet me niet bij hem logeren (omdat hij bij zijn ouders woonde), dus ik moest mijn eigen hotel halen (en ervoor betalen. Zijn houd je de rode vlaggen hier bij?). Hij kon niet eens in het hotel slapen omdat hij om 23.00 uur thuis moest zijn, zodat zijn ouders zich niet zouden afvragen waar hij was of met wie hij was.

Als ik nu terugkijk, kan ik zien hoe gek dit was en ik schaam me ervoor om mee te gaan in deze list van geheimhouding. Maar toen leek het gewoon iets dat ik deed voor het grotere welzijn van eeuwige liefde.

4. Ik betaalde voor zijn vliegtuigtickets toen hij mij bezocht

Ik ging uit met iemand die in een andere staat woonde dan ik. (Zie je mijn trend hier? Ik hou er duidelijk van om jongens te daten die mijlen of landen verderop wonen.)

Deze man stelde voor dat ik elke keer dat hij bij me op bezoek kwam, ik zijn vliegticket moest betalen. Zijn redenering was dat hij werkloos was en ook dat hij me kwam opzoeken, dus ik zou moeten betalen. Hij bood aan om te betalen toen ik hem ging bezoeken, maar omdat ik een fulltime optreden had, kon ik niet zo vaak gaan.

volg je hoofd of je hart

Ik heb uiteindelijk bijna duizend dollar uitgegeven, plus de meeste van mijn vliegtuigmijlen, betaald voor iemand die me kwam opzoeken. Daar is zoveel mis mee.

Dus misschien maakt jonge liefde ons blut, blind en gek. Hoe dan ook, dit zijn slechts enkele van de dingen die ik deed onder invloed van (op het moment) een echt rad guy. Eerlijk gezegd heb ik geen spijt van wat ik heb gedaan. Zou echt in Thailand wonen dat slecht? Nee! (OK, misschien met de verkeerde persoon.)