#ManBraid Alert: een eenvoudige gids voor vlechten voor mannen

prachtigesab / Shutterstock.comVlechten is een kunst, het mengt fijn met fade, taper, dye en wat niet!42foto'sdoorIan Chandler5 mei 2021

Het is bekend dat de wereld van mannenkapsels elementen ontleent aan oude haartradities (zoals de door samoerai beïnvloedetop knoop) en zelfs van kapsels die traditioneel niet-mannelijk waren (zoals de (goede man). In dit artikel bespreken we een stijl die op beide gebieden is gebaseerd: vlechten voor mannen.vlechten patty_cuts
@patty_cuts / Instagram

Vlechten voor mannen zijn een relatiefnieuwe trend. Terwijl vlechten voor mannen in de geschiedenis zijn verschenen, is de hashtag 'manbraid' recentelijk populair geworden op verschillende sociale-medianetwerken. Mannen omarmen het idee van de manvlecht op verschillende manieren. We weten niet zeker hoe deze trend voor het vlechten van mannen is ontstaan ​​- terwijl sommige jongens de afgelopen jaren hebben geëxperimenteerd met gevlochten haar, is de stijl de afgelopen maanden geëxplodeerd.

vlecht knoop
Credits: Mikey

Als je het haar voor vlechten hebt en deze stijl wilt rocken, hebben we alle informatie die je nodig hebt om je eigen haar in een paar eenvoudige stappen te vlechten en te komen met een stijlvolle mannenvlecht.Wat heb ik nodig voor de mannenvlecht?

De mannenvlecht is een kapsel dat een bepaalde haarlengte vereist. Zoals degoede man, is de mannenvlecht het meest geschikt voor langer haar. Je hebt minstens een paar centimeter haar nodig om een ​​opvallende mannenvlecht te krijgen. Met ongeveer drie of vier centimeter haar kun je wat kleinere vlechten krijgen, en als je voor superlange vlechten wilt gaan, kun je zo lang gaan als je wilt. Vijf tot twintig centimeter haar zal langere, meer dramatische vlechten produceren, en haar langer dan twintig centimeter zal zorgen voor de meest extreme vlechten.Part Man Braid en Pompadour
Pompadour met gedeeltelijk gevlochten doorCredits: Braid Barbers

Vlechten voor mannen kunnen met de meeste haartypes werken omdat ze het haar moeten krullen. Steil haar is gemakkelijk te krullen en krullend of kroeshaar zal van nature krullen, dus vlechten is in beide gevallen gemakkelijk. Dik haar kan moeilijk zijn om mee te werken.

vlechten voor mannen
Top dubbele vlechten, credits:bron

Als het op gezichtsvorm aankomt, zullen bepaalde gevlochten kapsels de voorkeur geven aan verschillende gezichtsvormen. Als u gewoon een of twee vlechten in uw huidige kapsel wilt opnemen, hoeft u zich niet al te veel zorgen te maken over de gezichtsvorm. Als je een stijl wilt die meer lijkt op cornrows, waarbij je je hele haardos of het grootste deel ervan vlecht, dan is de gezichtsvorm iets meer van belang. Jongens metplein, driehoekige, ruitvormige en langwerpige gezichten zijn het meest geschikt voor volledig gevlochten stijlen, terwijl mannen metronde, ovale en hartvormen zijn niet zo goed geschikt.

Terug Vlechten
bron

Je hebt ook een paar apparaten nodig: een kam van goede kwaliteit, haarolie, kleine haarbanden en een spuitfles voor water. Haarbanden zijn het enige absoluut noodzakelijke hulpmiddel, maar afhankelijk van uw haartype kan het nuttig zijn om enkele van de andere te hebben. Zodra je de materialen hebt die je nodig hebt, ben je klaar om je vlecht te stylen.

Man vlecht terug

Hoe vlechten voor mannen te stylen

Je kunt zonder voorbereiding beginnen als je handelbaar haar hebt, maar als je haar moeilijker te verwerken is, gebruik dan de spuitfles om je haar te vernevelen met water. Je wilt niet dat je haar doordrenkt is - bevochtig het genoeg zodat het flexibel is om mee te werken. Borstel of kam je haar om alle knopen en knikken eruit te halen.

Zoek het gebied waar u uw vlecht wilt hebben. Pak dat deel van het haar en verdeel het in drie delen. U kunt dit doen met uw vingers of een kam.

vlechten 2 patty_cuts
@patty_cuts / Instagram

Begin door het meest linkse deel van je haar te nemen en het over het middelste deel te kruisen. Neem dan het meest rechtse gedeelte en steek het over het middelste gedeelte over. Ga op deze afwisselende manier door totdat je klaar bent met de vlecht, die redelijk strak moet zijn. (Je kunt ook vlechten beginnend met de rechterkant.)

afro met vlechten

Als je klaar bent met de vlecht, maak je hem aan het einde vast met een haarband op dezelfde manier als je een paardenstaart zou knopen. Je hebt je eerste vlecht afgemaakt en je kunt het proces nu herhalen met andere delen van je hoofd. Als je kleinere, strakkere vlechten hebt, of als je je vlechten meerdere dagen draagt, bevochtig de vlechten dan met haarolie en was je haar door de shampoo op je hoofd te kloppen en je hoofdhuid te masseren om de vlechten intact te houden. Je kunt ook een haarnetje dragen als je wilt; dit minimaliseert de kans dat je per ongeluk een vlecht losmaakt.

liefde zoeken op de verkeerde plaatsen
Vlecht ondersnijding
Undercut met vlecht doorCredits: Mikey

Je hebt hier veel opties - je kunt één vlecht hebben, twee symmetrische vlechten en je kunt zelfs cornrows maken met deze methode. Omdat cornrows echter ingewikkelder zijn en meer onderhoud en zorg vergen, raden we aan een stylist te bezoeken die ervaring heeft met het maken van cornrows.

Waarschuwing: vlecht niet te hard!

Vlechten voor mannen zijn zeker een trendy stijl, maar ze kunnen ook schade aanrichten. Extreem strakke vlechten kunnen tractie-alopecia veroorzaken, wat haarverlies is dat optreedt wanneer er te veel druk op de haarzakjes staat. Trek je vlechten niet te strak aan - als een vlecht pijnlijk aanvoelt, maak hem dan los en vlecht hem opnieuw totdat hij comfortabel is.

Vervaagde gevlochten top 1/42Vervaagde gevlochten top

Met deze leuke stijl worden losse en gekrulde vlechten vastgebonden in een knoop op de bovenkant van het hoofd, terwijl hij aan de zijkanten vervaagt en het oog naar de vlechten trekt.

@ kennyraystylist / Instagram Fine Taper Fade met geverfde vlechten twee/42Fine Taper Fade met geverfde vlechten

Op zoek naar een head-turning kapsel? Deze geverfde vlechten zullen zeker de slag gaan. Het scherpe contrast tussen de vervaagde zijkanten en de halslange vlechten is dramatisch en opvallend.

@ dencioaguilar / Instagram Top Knoop met Taper Fade 3/42Top Knoop met Taper Fade

Hier is een unieke variatie op de populaire topknoopstijl. Vervaagde zijkanten benadrukken de dubbele vlechten die leiden naar de kleine knoop aan de achterkant van het hoofd.

@did_by_kid / Instagram Geverfde vlechten met Franse crop Low Fade 4/42Geverfde vlechten met Franse crop Low Fade

Als je op zoek bent naar een gedurfde stijl, dan is dit het! Een Franse crop-geïnspireerde vervaging dient als basis voor deze hoge vlechten die in een knoop zijn gebundeld. (Kralen en haarverf zijn optioneel.)

@ jose.crespo_ / Instagram Spin Vlechten 5/42Spin Vlechten

Het is gemakkelijk in te zien waarom deze stijl zijn naam heeft verdiend! Dit kapsel geeft je een edgy (en misschien zelfs spookachtige) sfeer.

@did_by_kid / Instagram Strak gebreide line-up 6/42Strak gebreide line-up

Hier is een andere kijk op een gevlochten look. De vlechten zijn strak en dicht bij de hoofdhuid, wat een gearceerd, geweven effect creëert.

@wester_barber / Instagram Blond haar met taps toelopende zijkanten 7/42Blond haar met taps toelopende zijkanten

Als je van dikkere vlechten houdt, bekijk dan deze stijl. De vlechten vormen een soort faux-havik in het midden van het hoofd.

chatten op tinder
@lewy_chewy/ Instagram Tweeling vlecht 8/42Scherpe dubbele vlechten met opstelling

Als je aan gevlochten haar denkt, is dit soort stijl waarschijnlijk wat je je voorstelt. Twee klassieke vlechten leiden tot een topknoop aan de achterkant van het hoofd. Een line-up voegt definitie toe en omlijst de vlechten.

@ jmdabarber / Instagram Gemarkeerde vlechten 9/42Gemarkeerde vlechten

Vlechten zijn vrij ongewoon, dus waarom zou je ze niet combineren met andere ongewone elementen? Misschien kopieer je deze stijl door je vlechten te verven en een geschoren ontwerp aan de zijkant toe te voegen.

@tonisaura_barbershop / Instagram Schone fade en line-up 10/42Schone fade en line-up

Leuk en casual, dit vlechtkapsel is eenvoudig maar stijlvol. Een gelijkmatige vervaging en een line-up ronden de look af.

@artoffades407/ Instagram Gevlochten top met ontworpen zijkanten elf/42Gevlochten top met ontworpen zijkanten

Wat is een eenvoudige manier om je vlechten te laten knallen? Ja, voeg toeeen topknoopeneen ondersnijding,voeg voor extra flair een ontwerp toe aan je fade en je hebt deze bad boy-look onder de knie.

@ mintbarbershops / Instagram Gevlochten broodje en vervagen 12/42Gevlochten broodje en vervagen

Omwille van Swag heeft dit kapsel een paar loshangende vlechten aan de voorkant achtergelaten, als iets op afstand in de buurt van je gezicht een probleem is, denken we dat je deze vlechten er nog steeds in kunt doeneen tweede goedof topknoop!

@ vervelendebarbers / Instagram Fancy zijkanten met vlechten op schouderlengte 13/42Fancy zijkanten met vlechten op schouderlengte

Oh my, dit kapsel heeft zoveel aan de hand en in zo'n geweldige harmonie dat we enthousiast zijn over deze combo!

Een belangrijk hoogtepunt hier is het zigzag middengedeelte, ik bedoel, hoe netjes ziet dat eruit? Samen met een paar prachtig uit elkaar geplaatste langere vlechten en we kregen een zeer opvallende look!

Om de zaken beter te maken, is dit geweldige vlechtwerk aangevuld met een uitstekend ondersneden ontwerp van@rtgtmiami

@ natalystyles1/ Instagram Strakke vlechten met gegolfde zijkanten 14/42Strakke vlechten met gegolfde zijkanten

Wat een geweldige combinatie is ditde line-upen dit vlechtontwerp! Het creëert perfecte symmetrie en dat is waar deze look om draait.

@ natalystyles1/ Instagram Fancy touwvlechten met taps toelopend ontwerp vijftien/42Fancy touwvlechten met taps toelopend ontwerp

Deze gekleurde stijllaat zien hoe leuk het is om vlechten te hebben! Experimenteer met meerdere kleuren, ombre, ga het allemaal proberen! De mogelijkheden zijn eindeloos, en door ze te combineren met een zeer cool ontworpen ondersnit zal de look naar een heel nieuw niveau worden getild.

@rorrothebarber / Instagram Gevlochten bovenkant en vervaagde zijkant 16/42Gevlochten bovenkant en vervaagde zijkant

Laat je niet afschrikken door het aantal vlechten, dit kapsel ziet er ongelooflijk goed uit bij elke vorm van vervaging!

@ carr_thebarber / Instagram Vlechten Verenigd 17/42Vlechten Verenigd

Waarom niet spelen met verschillende manieren om je haar vast te binden? Door het gevlochten ontwerp hier kun je een piramide-achtige stropdas maken. Ga experimenteren!

@ mattjbarbers / Instagram Snor Sik en Vlechten 18/42Snor Sik en Vlechten

Deze look brengt een hele chill-out sfeer op de tafel die vereist dat je hem bezit. Deze veelzijdige lange vlechten doen niet alleen uitstekend werk bij het omlijsten van je gezicht, maar zien er ook super cool uit in een topknot als je probeert wat haar uit je weg te krijgen.

@ kevinluchmun / Instagram De X Factor Fade 19/42De X Factor Fade

Deze superstrakke vlechten kunnen als een gevlochten vlecht doorgaanfranse oogstvoor de vorm die ze hebben, maar we vinden het absoluut briljant hoe ze ze hebben gecombineerd met een minimalistisch geschoren ontwerp.

@ BU78ngQFTlb / Instagram Vervaagde line-up met verweven vlechten twintig/42Vervaagde line-up met verweven vlechten

Praten over schone complexe patronen! Deze stijl wordt bepaald door het gebruik van het volume van de vlecht, dat dun begint en geleidelijk dikker wordt. Een goede tempelfade vestigt de aandacht op het bovenste gedeelte, dat is precies waar het zou moeten zijn.

@ v.hugostyles / Instagram Tweeling Vlechten eenentwintig/42Tweeling Vlechten

We houden zo hard van deze tweeling. Ze zetten het spel speels op het gebied van uiterlijk eneen ondersnijdingis een perfecte manier om deze vlechten te laten schitteren.

@did_by_kid / Instagram Strakke geknoopte vlechten 22/42Strakke geknoopte vlechten

Maak wat vlechten, knoop ze in een knoop. Gemakkelijk! Dit kapsel is helemaal niet tijdrovend nadat je de vlechten hebt gedaan.

@crispy_jeannie/ Instagram Geverfde spinnenvlechten 2. 3/42Geverfde spinnenvlechten

Wees niet verlegen als het gaat om het experimenteren met kleuren om je vlechten te complimenteren. Dit is een vrij standaard kleurstof, maar er staat kijk naar mij!

@kalin_barber/ Instagram Neklengte vlechten 24/42Neklengte vlechten

Als je een van de gelukkigen bent met een dikke bos haar, zou vlechten een droom zijn! Merk op hoe de vlechten helemaal naar achteren gaan en ze aan het einde los laten.

@ jose.crespo_ / Instagram vlechtjes 25/42Schone vlechten

Deze driedubbele wondervlechten zien er ongelooflijk uit met een nietje losgekoppelde ondersnit, maar het toevoegen van een vervaging zou een dimensie toevoegen aan de hele look. Hoe je het ook draagt, we love it!

Vlechtenontwerp op lang haar en baard 26/42Vlechtenontwerp op lang haar en baard

Iets voor de langharige piepers! Dit kapsel ziet er ongelooflijk Scandinavisch uit, en ja, daarmee bedoelen we Viking. Het vlecht slechts een paar strategische strengen in verschillende stijlen waardoor het een complexe look krijgt.

@lithunium.snow/ Instagram Symmetrische vlechten met tapsheid 27/42Symmetrische vlechten met tapsheid

Dit is een goed voorbeeld van symmetrie en complexiteit. Het vergt precisie om het haar op deze manier te scheiden, vooral omdat ze de zigzagvorm van het deel volgden.

zenuwachtig voor soa testen
@ barbersinctv / Instagram Exclusieve Vlechtencollectie 28/42Exclusieve Vlechtencollectie

Heb je een erg lange top, maar wil je hem nog niet knippen? Hoe zit het met het veranderen in een miljoen vlechten? Of je ze nu vrij wilt laten hangen of ze achterin wilt proberen, met deze stijl kun je niet fout gaan.

@ vthebarber / Instagram Vlechten hebben hun eigen stemming 29/42Vlechten hebben hun eigen stemming

Met dit oud-Grieks ogende ontwerp zien de vastgebonden vlechten aan de bovenkant eruit alsof ze Hercules nieuwe doen zouden kunnen zijn.

@procut.hairstyle /Instagram Fancy geverfde vlechten met vervaging 30/42Fancy geverfde vlechten met vervaging

Nog een voorbeeld van hoe het verven van je haar er geweldig uit kan zien als je het probeert te vlechten! Onthoud dat kleurstoffen je haar meestal van zijn natuurlijke kleur moeten ontdoen, dus pas op hoe licht je in één sessie gaat, want het kan wat schade aanrichten.

@ ryjameshair / Instagram Gevlochten Broodje met Fade 31/42Gevlochten Broodje met Fade

Deze dikke vlechten zien er op zichzelf al fantastisch uit, maar aangezien het haar nogal lang is, zou je het misschien liever zo stylen, een knotachtige stropdas!

@raelbronx / Instagram Gevlochten plezier met lage vervaging 32/42Gevlochten plezier met lage vervaging

We houden van de balans die deze vlechten geven aan de hele look! Als jeeen natuurlijk krullend,de vlechten dichter bij de schedel afwerken en het laatste stukje ongedaan laten is een super coole manier om met je krullen te pronken!

@shawn_barbz / Instagram Helemaal gevlochten 33/42Helemaal gevlochten

Deze eenvoudige, frisse en klassieke vlechtvariatie kan in de warmere maanden je beste vriend worden!De line-uphoudt de stijl extreem netjes.

@shawn_barbz / Instagram Anarchie Vlechten Knoop 3. 4/42Anarchie Vlechten Knoop

Kapsels worden vaak gebruikt om een ​​statement te maken, vooral weerbarstige!

@bodeguitabs / Instagram Omgekeerde ontkoppeling en vlechten 35/42Omgekeerde ontkoppeling en vlechten

Hoe de munt is omgedraaid! Bij deze look draait alles om de vormen die het creëert. Merk op hoe het bovenste deel kort is gelaten met minimalistischgeschoren lijndetails,terwijl de onderste vlechten het oog naar beneden halen. Zo creëer je een verhaal met je kapsel!

@sam_campagna / Instagram Gevlochten knoop 36/42Gevlochten knoop

Experimenteer met het maken van vlechten met verschillende diktes om interessante contrasten te creëren. De ondersnit wordt schoon gehouden met een zeer minimaal geschoren ontwerp.

@e_visionaire / Instagram Ondersneden vlechten met schroefdraad 37/42Ondersneden vlechten met schroefdraad

Heb je wat inkt waarmee je wilt pronken? Dit is misschien de perfecte stijl ervoor! We vinden het geweldig dat ze hebben besloten om een ​​vleugje kleur te gebruiken om de hele look verder aan te vullen.

@ryan_davieshall / Instagram Slangen Vlechten 38/42Slangen Vlechten

WAUW! Ze brachten de creativiteit tot het uiterste door de vlechten hier echt vorm te geven! Maar zelfs zonder de overdreven artistieke draai, zal dit kapsel zeker wat aandacht trekken.

Als je probeert de vlecht opnieuw te maken, weet dan dat je veel, heel veel haarlak/gel nodig hebt.

@mrofficial / Instagram Geverfde vlechten met kleine pony bovenop 39/42Geverfde vlechten met kleine pony bovenop

Kleurcontrasten die het oog bezig houden! Bind het allemaal in een paardenstaart en in combinatie met deze klassieke high fade, heb je een geweldig veelzijdig kapsel.

@velascopeluqueros / Instagram Unieke gebonden vlechten met taper vervaging 40/42Unieke gebonden vlechten met taper vervaging

Er zijn gewoon zoveel goede details over deze specifieke look! Van deze prachtig geweven dikke vlechten totde halslijnenbaard ontwerp,elk detail complimenteert het volgende.

@taylorcutz1 / Instagram Beste B 41/42Beste B's vlechten en kralen

Minimale details maken deze stijl zo moeiteloos cool. Je hoeft vlechten niet altijd van accessoires te voorzien, maar deze gouden manchetten die ze hebben gebruikt, verheffen de look en creëren een serieus uniek frame voor de hoofdkunst.

@DTownBarbers / Instagram Dikke haarlijn met geschoren tempel 42/42Dikke haarlijn met geschoren tempel

Heb je erg strakke krullen en wil je ze wat vorm geven? Laat al je haar in relatief dunne lokken vlechten, maar vlecht slechts ongeveer een centimeter van je hoofdhuid. Dit zal helpen om de illusie van dikkere gedefinieerde krullen te creëren en je enige controle te geven over hoe je ze stijlt!

@emilio_the_barber/ Instagram