Dames, dit is waarom je geen orgasmes hebt tijdens seks

Stocksy

Dames, dit is waarom je geen orgasmes hebt tijdens seks

Door Alexia LaFata, 20 januari 2015

In elke kring van vriendinnen is er altijd een (of twee, of vijf) die nooit een orgasme heeft gehad.

The Orgasm Deficit van Cosmopolitan meldt dat 70 procent van de vrouwen zelden of nooit orgasmen heeft met geslachtsgemeenschap, en 11 procent nooitheb ze ooit, maar op basis van het aantal vrouwen dat ik persoonlijk heb gesproken die beweren nooit een orgasme te hebben gehad, zijn deze cijfers gewoon moet hoger zijn.

We bevinden ons midden in een orgasme-kloof: voor elke drie orgasmen die een man ervaart, ervaren vrouwen er maar één. Een term bedacht door feministen van de seksuele revolutie, de orgasme-kloof is vaak biologisch verzoend.Mensen gaan ervan uit dat de clitoris bijvoorbeeld gewoon te ingewikkeld is om te begrijpen, of dat het lichaam van vrouwen juist isslechtbij orgasmen.

Alle vrouwen ervaren orgasmes anders, maar veel voorkomende componenten zijn zweten, zware ademhaling, een drang om te huilen en een gevoel van warmte gevolgd door een gevoel van ontspanning.

Orgasmen bestaan ​​in verschillende mate van kracht en lengte, dus het is hoogst onwaarschijnlijk dat vrouwen die geen orgasme kunnen krijgen, fysiek niet in staat zijn om dit te doen.

hoe vertel je een man wat je leuk vindt in bed?

Misschien erkennen ze gewoon niet dat er een orgasme is gebeurd, of dat een bepaald orgasme niet zo sterk was.

Gekke Google-zoekopdrachten door geïrriteerde vrouwen kunnen leiden tot het bestaan ​​van een aandoening die anorgasmie wordt genoemd, maar dit treft slechts 10 procent van de vrouwen en omvat voornamelijk vrouwen die sociaal, cultureel en psychologisch geremd zijn -nietfysiek.

Igor Madjinca

Als je denkt dat je deel uitmaakt van de (on) gelukkige 10 procent van de vrouwen die anorgasmisch zijn, is er hoop: de meeste vrouwen die worden geremd door die sociale factoren, kunnen ze inderdaad op een bepaald moment in hun leven overwinnen. Het is frustrerend, ja, maar sociale barrières voor een orgasme kunnen worden overwonnen als je de hoofdoorzaken ervan onderzoekt.

We zijn opgegroeid in een cultuur waarin de voltooiing van seks afhankelijk is van wat voor kerel dan ook bovenop ons eindigt, slap wordt en in slaap valt. Komiek Louis CK vat dit prachtig samen:

Een ander ding dat bewijst hoe slecht mannen bij seks zijn, is dat je na seks naar twee heel verschillende mensen kijkt. De man wil daar gewoon liggen, cool zijn en de vrouw wil knuffelen, iets waar mannen graag vrouwen voor de gek houden: 'Ze willen altijd knuffelen, ze zijn zo behoeftig. Ik heb je al bedrogen, laat me de wedstrijd kijken. ' Ze is niet behoeftig, idioot. Ze is GEHOOR, omdat je NIETS voor haar deed. Je hebt absoluut niets gedaan.

Dames, we zijn de helft van de vergelijking in de slaapkamer. We zijn de helft van de vergelijking in de slaapkamer. Ik kan dit niet genoeg benadrukken. Ons plezier is belangrijk. Ik weet het, Louis CK weet het, en je moet jezelf er absoluut van gaan overtuigen dat je het weet. Maar de rest van de samenleving heeft misschien wat herinnering nodig.

In een minidocumentaire van W Magazine genaamd 'The Brave Ones' bespreekt actrice Kat Dennings oneerlijke MPAA-verschillen in waardering tussen een vrouw en een man die plezier op het scherm krijgen:

Je kunt een man laten zien die een orgasme heeft, en het kan nog steeds PG-13 zijn. En je kunt op zijn gezicht zijn. Maar als het een vrouw is, is het R. Als je op het gezicht van een vrouw staat, is het R.

De aanblik van een vrouw die een orgasme krijgt, is zo schokkend dat het een hogere, meer voorzichtige beoordeling is. Zelfs de film 'Blue Valentine' uit 2010 kreeg een NC-17-beoordeling, alleen vanwege een scène van een vrouw die orale seks kreeg.

Ryan Gosling, een hoofdrolspeler in de film, klaagde daar terecht over bij MTV, daarbij verwijzend naar het feit dat wanneer 'het een man is die [orale seks] krijgt van een vrouw ... het een R-rating heeft'. Het omgekeerde, klaagt Gosling, is 'op de een of andere manier pornografisch'.

Vrouwen zijn opgevoed om zichzelf te zien als ondersteunende rollen. Onze lichamen zijn wat tevreden, niet wat zijn tevreden. We zijn geen plezierobjecten onderwerpen Van plezier.

ruig seks orgasme

Pas wanneer vrouwen zich bewust worden van dit oneerlijke mannelijke voordeel, kunnen ze zich gaan concentreren op hun eigen lichaam en het vermogen om een ​​orgasme te bereiken.

Guille Faingold

Orgasmes zijn natuurlijk niet alles en eindigen alle goede seks, maar ze kunnen zeker helpen om de ervaring nog aangenamer te maken.

'Cultureel, meisjes zou moeten eerst komen [in de slaapkamer] ', zegt mijn vriend Lucy *, 21.' Chronisch is het logisch. Het heeft geen zin om als eerste te eindigen, want als een man eenmaal komt, kan hij het niet meer opstaan. Het is zo'n triest evolutionair iets. '

Ik heb te veel gevallen gehoord van vrouwen die erom gaven hun man plezier te geven, maar jongens reageerden niet met hetzelfde enthousiasme.

Een deel van het plezier van het afspreken is dat de ander zich goed voelt, zeker, maar vrouwen zijn zo geïndoctrineerd dat ze er niet om geven om van zichzelf af te komen dat ze niet eens het geduld hebben om proberen.

'Sommige jongens met wie ik heb geslapen, hebben geen idee wat ze aan het doen zijn, tot het punt waarop je ze niet eens kunt instrueren', zegt Anne *, 21, die nog nooit een orgasme in haar heeft gehad leven. 'Het is het niet eens waard.'

Waarom aarzelen vrouwen om te schitteren in hun eigen seksuele verhaal, en waarom weten mannen dat ze dat doen? Ik ben bij mannen geweest die niet alleen niet proberen om me af te maken, maar die zelfs met een lichte vijandigheid reageren als ik probeer ze de meest beleefde instructies te geven.

Kijk, dit soort richtingen zijn geen hoogmoed. Jongens, we begrijpen dat onze vagina's niet zo open zijn als uw penissen. We begrijpen dat ons lichaam nogal complex is.

En hoezeer je ons ook probeert te vertellen dat 'er meer voor nodig is' dan alleen een paar polsbewegingen om je af te maken, we zullen je niet geloven; er is niets ingewikkelder dan wat je niet recht voor hen kunt zien (bijvoorbeeld: de clitoris, religie, etc.), en we snappen dat. Laat ons je helpen.

Shutterstock

Een vrouw die je advies geeft, is een vrouw die je goud aanbiedt - en als je deze nieuw aangeleerde vaardigheden naar een volgende stap brengt, is het een vrouw die een waardevol lid wordt van de vrouwelijke seksuele gemeenschap.

In het grootste nationale seksonderzoek sinds 1994 meldde het Center for Sexual Health Promotion van de Indiana University dat van de 5865 mannelijke en vrouwelijke deelnemers van 18 tot 94 jaar 85 procent van de Amerikaanse jongens zei dat de laatste persoon met wie ze seks hadden een orgasme had.

Slechts 64 procent van de vrouwen in dezelfde enquête meldde dat ze de laatste keer dat ze seks hadden een orgasme hadden gehad. Statistisch gezien is dat een grote kloof, gevuld met veel teleurgestelde vrouwelijke fakers en egomaniakale koppigheid.

Als meer mannen hun trots opzij zetten en deze trots vervangen door oprechte pogingen om het lichaam van hun vrouw te leren kennen (met het risico een fout te maken en gecorrigeerd te worden), zouden vrouwen misschien meer orgasmen ervaren.

Vrouwen komen vaker klaar als ze met andere vrouwen slapen - bijna net zo vaak als mannen die klaarkomen als ze met vrouwen slapen, wat eigenlijk 100 procent van de tijd is. Het is logisch dat een vrouw het plezier van een vrouw zou waarderen, dus waarom niet een man?

Deze mentaliteitswisseling is op ons allemaal. Wijallemaal moeten vrouwen gaan zien als onderwerpen van plezier. Vrouwen moeten gaan zien zich als onderwerpen van plezier.

Het lijkt misschien gemakkelijk om het orgasmeprobleem op te lossen door vrouwen te vertellen 'Leer je lichaam kennen!' maar nu, op basis van onbewuste perceptie van hen als gever, niet de ontvanger, hebben veel vrouwen het gevoel dat ze het niet verdienen, zoals ze niet zouden moeten, alsof het 'het niet waard is'.

Simone Becchetti

Dit is zeker waarom seks binnen relaties altijd beter is. In relaties is er een inherent element van onbaatzuchtigheid dat niet alleen emotioneel, maar ook seksueel doordringt.

wat is paspoort op tinder

Ik ben er zeker van dat er nog veel meer orgasmen zouden plaatsvinden als deze delicate balans tussen geven en ontvangen zou worden gevestigd allemaal seksuele relaties. En vrouwen die hun eigen plezier al zoveel waarderen als het plezier van een man, kunnen dit bevestigen.

Zodra vrouwen meer zelfvertrouwen hebben om te ontdekken wat voor hen werkt om een ​​orgasme te bereiken, kunnen ze deze lessen naar de slaapkamer brengen - en natuurlijk naar die nachten wanneer een kaars, een favoriete iTunes-afspeellijst en een vibrator veel, veel aantrekkelijker zijn dan iedereen aan de bar.

* Namen zijn gewijzigd.