Als het je doel is om liefde te vinden in 2021, onthoud dan deze 5 dingen

Sophie Mayanne / Getty Images

Als het je doel is om liefde te vinden in 2021, onthoud dan deze 5 dingen

Door Rebecca Strong 6 januari 2021

De start van een nieuw jaar inspireert je onvermijdelijk om nieuwe doelen te stellen. En als het je doel is om liefde te vinden in 2021, dan wil je de juiste mentaliteit aannemen, je zelfvertrouwen opbouwen en een aantal gerichte intenties stellen voor het daten van succes. Klinkt als veel werk? Natuurlijk kun je achterover leunen, jezelf een puntige seltzer inschenken en gedachteloos wegvegen totdat je op magische wijze overeenkomt met 'de ene'. Maar de waarheid is dat, hoe meer je aan daten denkt, hoe groter de kans dat je je ideale romantische situatie manifesteert.

Een deel hiervan houdt in dat je meer bewust bent over hoe je jezelf daarbuiten zet, welke wegen je gebruikt om verbindingen te maken en met wie je een tweede of derde date plant. Naarmate u duidelijker wordt over uw specifieke datingsdoelen, wordt het gemakkelijker om dit soort beslissingen te nemen en vervolgens mensen te ontmoeten waarmee u daadwerkelijk compatibel bent. Maar een ander onderdeel is het focussen op je eigen zelfgroei en zelfbewustzijn.

Maar laten we eerst één ding duidelijk maken: liefde vinden is een fenomenaal doel om te stellen. Dus gefeliciteerd met het erkennen van wat je het komende jaar wilt. Weten wat uw prioriteiten zijn, is immers het halve werk.Nu je je doel hebt geïdentificeerd, kun je beginnen aan de spannende (zij het mogelijk hobbelige) reis om het te bereiken. Zorg ervoor dat u deze dingen onderweg in gedachten houdt.

Zoek een balans tussen het zoeken naar liefde en het laten gebeuren.

Shutterstock

Je hebt waarschijnlijk de uitdrukking 'Liefde gebeurt wanneer je het het minst verwacht' gehoord. Het probleem met dit idee is dat het impliceert dat je niet echt naar liefde moet zoeken - dat het alleen op je pad komt als je het niet probeert na te jagen. Volgens dating- en relatiecoach Deanna Cobden is dat niet noodzakelijk het geval.

'Als je niet op zoek bent naar een kwaliteitsrelatie, zul je die niet vinden', vertelde ze eerder aan Elite Daily. 'Je krijgt meestal wat er in je schoot valt of helemaal niets. Maar je zoektocht moet afkomstig zijn van een plaats waar je eerst vervuld en gelukkig bent. '

Tegelijkertijd waarschuwt ze echter dat je niet te gefocust bent in je streven naar liefde - als je een lange lijst hebt met dingen die je zoekt in een partner, kan het zijn dat je zo kortzichtig bent dat je potentieel misloopt romantische kansen belonen. Niet alleen dat, maar u kunt keer op keer teleurgesteld raken als niemand uw hyperspecifieke fantasie kan ontmoeten.

Zoek dus een balans tussen het nastreven van liefde en tegelijkertijd een open geest (en een open hart) behouden.

Onthoud dat er geen uniforme aanpak is.

Je BFF ontmoette hun boo op een dating-app. Maar je zus staat erop om je met iemand in contact te brengen, want zo ontmoette ze haar huidige partner. Dit is de deal: er is niet één 'juiste' manier om liefde te vinden. En wat voor iemand anders werkte, is misschien niet de meest effectieve zoekstrategie voor u.

Als het proberen van een convo met een vreemdeling aan een bar angstaanjagend voor je is, kun je je voelsprieten uitproberen op sommige apps. Als je vastbesloten bent iemand te vinden die een bepaalde hobby of interesse met je deelt, word dan lid van een lokale Meetup-groep of volg een cursus waarin je gelijkgestemde mensen kunt ontmoeten. Als je iemand IRL wilt ontmoeten, maar je weet niet hoe je moet beginnen, huur dan een datingcoach in om je te helpen. Het punt is dat het tijd is om je eigen pad naar romantiek te vinden - een pad dat is gebaseerd op je eigen unieke behoeften, verlangens, prioriteiten en persoonlijkheid.

plaatsen om naartoe te gaan voor de 21e verjaardag

Vergeet niet naar binnen te focussen.

Shutterstock

Ik ben nooit een fan geweest van de uitdrukking 'Je kunt niet van iemand anders houden totdat je van jezelf houdt'. Het houdt in dat je in een bepaald stadium van zelfacceptatie moet zijn om liefde waardig te zijn. Dat gezegd hebbende, je wilt je reis naar zelfliefde niet uit het oog verliezen terwijl je op zoek bent naar romantische liefde - omdat het herkennen van je eigen waarde de sleutel is om een ​​partner aan te trekken die je behandelt zoals je verdient te worden behandeld. Is het je opgevallen dat ik het een 'reis' noemde? Eigenliefde is niet echt een te bereiken staat, maar eerder een voortdurende en steeds evoluerende onderneming waaraan je elke dag kunt werken. En je inspanningen zullen ongetwijfeld grote vruchten afwerpen als het gaat om je liefdesleven.

'We kunnen altijd meer leren over onszelf, wat we willen en nodig hebben in een partner, wat we een partner te bieden hebben, wat onze grenzen zijn in ons leven en relaties, en vooral: hoe we onszelf liefhebben, accepteren en respecteren' Nikki Leigh, liefdescoach en gastheer van Ready for Love Radio, vertelde eerder aan Elite Daily. 'Dat zou onze eerste prioriteit moeten zijn. Dan zijn we beter in staat om een ​​partner lief te hebben, te accepteren en te respecteren die onze liefde en respect verdient. '

Houd er ook rekening mee dat het net zo belangrijk is om jezelf te kennen als om van jezelf te houden - in feite zijn de twee diep met elkaar verweven.

'Als u op zoek bent naar een partner, moet u idealiter een goed idee hebben van wie u bent, met inbegrip van uw tekortkomingen en zwakheden, evenals uw talenten en gaven', legt Anne Beverly Chow, counsellor-in-residence bij Bluebird Counseling Centre, uit aan Elite dagelijks. 'Als je kunt communiceren wat je wilt met een partner en ook je fouten kunt toegeven, helpt het je om je verwachtingen te managen en je op weg te helpen naar succes.'

Sta jezelf toe om indien nodig een pauze te nemen.

Het is bijna een garantie dat er onverwachte valkuilen zullen zijn op je pad om lief te hebben. Je kunt het met iemand redden, alleen om erachter te komen dat ze niet op zoek zijn naar een serieuze relatie. Of je kunt geesten krijgen of opstaan ​​door iemand waar je echt enthousiast over bent. Er is ook een kans dat u zich gefrustreerd voelt door het tekort aan datingvooruitzichten die aan uw specifieke wensen voldoen. Ongeacht wat er dit jaar tijdens je reis gebeurt, onthoud dit: het is prima om een ​​pauze te nemen wanneer je er een nodig hebt, of dat nu betekent dat je je apps een week of drie moet verwijderen, of op een geplande datum moet wachten waar je stiekem bang voor bent.

Luisteren naar je gevoel is cruciaal voor het vinden van liefde, en als je instinct je vertelt dat je een stap terug moet doen van daten, dan moet je die behoefte respecteren. Trouwens, als je eenmaal een adempauze hebt genomen, kun je teruggaan naar het datingspel met meer van de hernieuwde energie, enthousiasme en optimisme die je nodig hebt om je toekomstige bae te vinden.

Het stellen van duidelijke intenties kan u helpen om meer betekenisvolle verbindingen te maken.

Shutterstock

Zoals eerder vermeld, is het vinden van liefde een geweldig doel voor 2021. Maar hoe specifieker je met dat doel kunt zijn, hoe beter. Hoe ziet jouw ideale romantische situatie eruit? Gaat het om een ​​serieuze langdurige relatie die tot een huwelijk leidt? Is het een gepassioneerd partnerschap dat gevuld is met reizen en avontuur? Neem de tijd om het te definiëren, en als je kunt, schrijf het dan op of typ het uit. Zorg ervoor dat je datingintentie ergens voor jou zichtbaar is (zoals de Notes-app op je telefoon of je dagelijkse planner), zodat je constant herinnerd wordt aan wat je zoekt.

'Wanneer je een intentie opzet, creëer je meer bewustzijn, wat nieuwe mogelijkheden van organische verbindingen zal openen', vertelde Thomas Edwards Jr., oprichter van The Professional Wingman, eerder aan Elite Daily. 'Je verklaart een plan dat echt spreekt over hoe je wilt verschijnen in je datingleven. Hoe duidelijker je bent, hoe sterker je overtuigingen, acties en beslissingen worden - waardoor daten voor jou een veel eenvoudiger proces wordt in het kielzog van anderen die misschien niet in overeenstemming zijn met je intenties. '

Met andere woorden, door intenties in te stellen, wordt u meer bewust van wat u eigenlijk zoekt, zodat u veel eerder zult identificeren wanneer u het heeft gevonden.

Bronnen:

Deanna Cobden, dating- en relatiecoach

Nikki Leigh, liefdescoach

Anne Beverly Chow, adviseur

Thomas Edwards Jr., dating coach