Hoe over iemand heen te komen die de eerste was die ooit je hart brak

Gary Parker / Stocksy

Hoe over iemand heen te komen die de eerste was die ooit je hart brak

Door Tayi Sanusi 3 november 2017

Je hart gebroken hebben op elk moment in je leven is een verwoestende klap. Maar Sheryl Crow wist helemaal wat er aan de hand was, omdat de eerste snee is Vast en zeker de diepste. Weten hoe je iemand kunt overwinnen die je hart voor het eerst heeft gebroken, is moeilijk, deels omdat je geen idee hebt wat je kunt verwachten.

De meeste mensen staan ​​versteld van hoe lichamelijk pijnlijk het kan zijn om de eerste persoon van wie je ooit hield te verliezen. Terugdenkend aan de eerste persoon die mijn hart volledig vernietigde, herinner ik me dat ik geschokt was door hoe overweldigend de fysieke sensaties van het ervaren van deze verpletterende vorm van verlies waren. Het is geen wonder dat zo'n groot deel van de muziek, literatuur en popcultuur zo zwaar doordrenkt is met levensverhalen na een gebroken hart.

Maar vertrouw me op deze - als je eenmaal een groot deel van je liefdesverdriet en relatieproblemen hebt gehad, wordt het niet noodzakelijkerwijs gemakkelijker, maar iets om te weten dat je niet omvalt en sterft aan de pijn, wordt vreemd geruststellend op zichzelf.Elite Daily sprak met Dr. Martha Tara Lee, een klinische seksuoloog (DHS, MA, BA) en oprichter van Eros Coaching, om beter te begrijpen waarom de eerste keer dat hartbreuk zo pijnlijk is en de beste manier om verder te gaan.

1. Laat jezelf volledig in de pijn leunen

PAFF / Stocksy

Als je door iets zo traumatisch en intens gaat als het loslaten van de eerste persoon waarmee je je echt verbonden voelde, kan het verleidelijk zijn om weg te rennen van de pijn. Maar geloof het of niet, dit is niet de beste manier om ermee om te gaan.

'Er wordt aangenomen dat als we onszelf toestaan ​​om welke emoties dan ook te voelen, we gedurende 17 seconden volledig voelen, het zal verschuiven. En hoe pijnlijk het ook is, het is beter om je volledig te voelen als onderdeel van het genezingsproces in plaats van het gevoel te onderdrukken, te onderdrukken en te vermijden ', legt Dr. Lee uit.

Door te proberen je emoties te vermijden - vooral die zo krachtig als een gebroken hart - loop je het risico jezelf af te sluiten. Door dit te doen, maak je het potentieel zoveel moeilijker om andere mensen later in de rij binnen te laten - waardoor je jezelf uiteindelijk de kans ontneemt om volledig te genezen. Net als wonden op je lichaam, moeten emotionele wonden worden uitgeblazen voordat ze er overheen kunnen schuren en de mooie, sterkere en veerkrachtiger jij die eronder wacht onthullen.

2. Als je kunt, probeer het dan zelfs te omarmen

J Danielle Wehunt / Stocksy

Als het liefdesverdriet nog vers is, lijkt het idee om de pijn volledig te omarmen waarschijnlijk onmogelijk. Maar als je eenmaal de eerste angel hebt laten bezinken, is het accepteren van je pijn voor wat het is de volgende stap naar herstel.

commerciele song van lady gaga

Om deze stap een beetje gemakkelijker te maken, stelt dr. Lee voor om te onthouden dat pijn niet per se een slechte zaak is: 'Pijn vertelt ons dat we leven - we kunnen erbij blijven, het omarmen en er één adem per keer doorheen werken en een dag tegelijk.'

3. Praat erover, maar niet Te Veel

Jovo Jovanovic / Stocksy

Voor sommige mensen is het eerste dat ze na hun liefdesverdriet doen, hun vrienden op te roepen en een rampzalige uitbarsting te geven over de details van de situatie bij herhaling. Hoewel het volkomen gezond is om de steun van vrienden en familie te zoeken, waarschuwt Dr. Lee ervoor zich niet te laten meeslepen door het wentelen.

'Als je erover praat, kwijlt en / of zeurt naar een luisterend oor, kun je je soms slechter voelen, omdat de validatie en ondersteuning die je krijgt je niet echt helpt dingen te begrijpen', legt Dr. Lee uit.

Als u zich in een bijzonder donkere plaats bevindt of als u een eerlijk perspectief op de situatie wilt van iemand die niet alleen uw negatieve gevoelens gaat voeden, dan is praten met een professional een solide mening. 'Maak de situatie duidelijk door middel van counseling of therapie indien nodig. Je zult sneller en vollediger genezen als je met een onpartijdige en getrainde beoefenaar werkt ', zegt Dr. Lee.

4. Vermijd in een rebound-relatie te vallen

Jovo Jovanovic / Stocksy

'Je doet pijn en als je niet wilt dat anderen je pijn doen. Doe anderen geen pijn door ze te gebruiken om over je negatieve emoties heen te komen ', dringt dr.Lee aan.

Ik weet dat het idee om een ​​tijdelijke plaatshouder te hebben misschien erg verleidelijk lijkt, maar probeer de drang te bestrijden. Aan het eind van de dag zal het haasten naar iets nieuws de pijn niet wegnemen - in het beste geval zal het als een tijdelijke afleiding dienen, en in het slechtste geval kan het zelfs bijdragen aan het probleem als de zaken naar het zuiden gaan.

5. Laat los

MELCHIOR FOTOGRAAF / Stocksy

Alleen omdat je bent verbrand, betekent niets anders dan die persoon waarschijnlijk niet geschikt voor je is. En alleen omdat ze niet geschikt voor je zijn, wil nog niet zeggen dat je kans op ware liefde voor altijd verloren is.

'Besluit om niet één negatieve persoon of ervaring de rest van je leven te laten beïnvloeden. Besluit om jezelf niet te sluiten voor liefde en leven. Leer wat je kunt en laat de rest los waar jij geen controle over hebt. Het gaat niet altijd om jou en wat je hebt gedaan ', zegt Dr. Lee.

haarkleur schade

Ik ga niet doen alsof de weg die voor ons ligt gemakkelijk zal zijn, maar ik kan beloven dat als je jezelf de tijd en ruimte geeft om te genezen, de intensiteit van de ervaring op een gegeven moment zal vervagen. Vergeet niet dat er zoveel geweldige mensen in de wereld zijn die het waard zijn om te leren kennen. Laat jezelf niet allemaal buitensluiten alleen omdat de eerste het niet goed deed. Wanneer je eindelijk de juiste persoon ontmoet, zijn alle harde lessen die tot dat moment hebben geleid zo, dus de moeite waard.

Bekijk het geheel Gen Waarom series en andere video's op Facebook en de Bustle-app op Apple TV, Roku en Amazon Fire TV.

Bekijk de 'Best of Elite Daily' -stream in de Bustle-app voor meer verhalen zoals deze!