Hoe lang duurt de huwelijksreisfase? 10 mensen delen hun relatieverhalen

Santi Nunez / Stocksy

Hoe lang duurt de huwelijksreisfase? 10 mensen delen hun relatieverhalen

Door Brittney Morgan Bijgewerkt: 18-sep-2019

We kennen allemaal de huwelijksreisfase goed. Je weet dat je erin zit als je net bent begonnen met daten met een nieuw iemand, je maag vol zit met vlinders en alles wat je samen doet, voelt opwindend aan. Als je merkt dat je de hele tijd zonder reden lacht, ben je dat Vast en zeker erin - en die nieuwe relatiegloed is een behoorlijk gevoel. En u vraagt ​​zich misschien af: 'Hoe lang duurt de huwelijksreisfase?'Het antwoord is dat het voor iedereen anders is. In wezen is de wittebroodswekenfase voorbij wanneer de verliefdheid op de achtergrond komt te staan ​​om samen de kleine realiteit van het leven onder ogen te zien. Volgens experts is de gemiddelde huwelijksreisfase ongeveer drie maanden, maar afhankelijk van de relatie kan deze absoluut langer of korter zijn.

Sommigen zeggen dat de huwelijksreisfase het beste deel van een relatie is, anderen beweren dat het de delen zijn na de huwelijksreisfase eindigt die het meest bevredigend is. Je zult de huwelijksreisfase misschien niet eens ervaren zoals anderen het beschrijven, maar dat betekent niet dat je relatie niet bevredigend is. Je verlaat misschien ook nooit de huwelijksreisfase, maar dat betekent niet dat je relatie niet diepgaand en bevredigend is. Wat je ook gelooft en ervaart, het draait allemaal om wat werkt en voelt goed voor jou en je partner - zoals bewezen door deze 10 echte relatieverhalen, met dank aan Reddit.vrouwen die van pijn houden

Het is nog niet verdwenen

Shutterstock
We zijn al twee en een half jaar samen en eerlijk gezegd is het er nog steeds, soms kalmeren we een beetje. Ik denk niet dat de onze ooit echt zal verdwijnen omdat we nog steeds willekeurig duizelig en aanhankelijk worden omdat we zo blij zijn en vol vlinders zitten. Ik heb geluk dat ik zo'n geweldige relatie heb, eerlijk gezegd.

- schwarz_infernusHet lijkt meer op meerdere fasen die komen en gaan

Samen 13 jaar, 8 jaar getrouwd, hier. In het begin hetzelfde, super intens, veel passie, veel seks en nu zou ik zeggen dat het net zo goed is, maar anders. Onze relatie lijkt een soort eb en vloed te hebben. We hebben periodes van diep verliefd zijn en dan andere momenten waarop het leven druk en vervelend is en mijn partner een wasbeurt begon en niemand vertelde en nu is het stinkend en verdomd waarom ben je nu zo irritant. We hebben twee kinderen meegemaakt, die in combinatie met weinig slaap en hormonen resulteerden in een minder verliefd soort tijd. En nu zou ik zeggen dat we weer in de honingmaanfase zijn. Het komt en gaat, maar keert altijd terug naar een toestand van waanzinnig verliefd, maar met de diepte van een decennium + erachter.

- Alystial

Na 27 jaar maken we nog steeds af en toe een huwelijksreis door.

- Lordica

Ongeveer een jaar was mijn ervaring in mijn laatste drie relaties. Het komt en gaat, maar veel van elkaar leren kennen en verrassingen gebeuren in die tijd, tegen het jaar dat ik normaal mijn weg naar de comfortzone werk.

- ebeters

De huwelijksreisfase op lange afstand van dit stel was vier jaar

Ik denk dat het ongeveer 4 jaar heeft geduurd. We waren echter de hele tijd lange afstand, dus het was moeilijk om elkaar beu te worden terwijl we elkaar niet vaak zagen. Toen we eenmaal bij elkaar waren ingetrokken, koelden de dingen een beetje af toen de dagelijkse stress echt werd.

- adelaideanne

Sommigen zeggen ongeveer een jaar of twee

Shutterstock
Ik was jong, dus ik heb het gevoel dat het 2 jaar was. Het is alsof ik op dat 2-jarige moment alle dingen kon zien die me gek maakten lol.Ik trouwde met mijn middelbare schoolliefje na 7 jaar samenzijn (slechts een paar breuken en dus had ik geen andere lange relaties in die tijd gewoon korte dating).

- Rainbowunicorn34

wat mensen doen voor de liefde
Dit is geen nieuwe relatie, maar onze huwelijksreisfase duurde ongeveer 2 jaar. We hebben wel periodes van huwelijksreizen, zou ik zeggen. We zijn bijna 5 jaar samen geweest, hebben 4 jaar samen gewoond. Ik geniet ervan te weten dat we hard kunnen werken, gestrest raken en nog steeds die overweldigende golf van 'Geez, ik weet dat ik van deze persoon hou, maar nu vind ik ze ECHT ECHT leuk ook. '

- georgelovesgene

Na ongeveer 18 maanden tot 2 jaar zijn we overgestapt van 'kunnen onze handen niet van elkaar afhouden, de hele tijd aan je denken' naar 'ik hou nog steeds van je en wil je, maar ik ben veilig genoeg in onze relatie dat het niet consumeer elke gedachte. '

- amgov

Het is nooit echt gebeurd in de eerste plaats

Ik denk niet dat we echt een huwelijksreis hebben gehad. We waren minstens een jaar beste vrienden voordat we begonnen met daten, en dan past het allemaal natuurlijk bij elkaar. We waren allebei zo verlegen dat we onze eerste kus pas kregen na een paar maanden daten. We zijn nu ongeveer 6 jaar samen, en ik krijg nog steeds vlinders die naar hem kijken en ik word opgewonden om hem te zien na elke werkdag wanneer ik hem ophaal van zijn werk. Het grootste deel van onze relatie kan worden omschreven als langzaam en stabiel.

- toxik0n

Het was raar omdat mijn nu man en ik die fase nooit hebben meegemaakt. We genoten gewoon zo van elkaars gezelschap en zijn uiteindelijk getrouwd. Er was altijd liefde, maar geen vlinders en geen passie. Het was een beetje flauw, maar comfortabel. Ik zou zeggen dat we nu meer passie voor elkaar hebben dan toen we begonnen. Elke dag voelt meer en meer als die zoete, zoete huwelijksreisfase

- MarlaBullets

Dus, daar heb je het - sommige stellen verlaten nooit de huwelijksreisfase, sommigen ervaren het nooit in de eerste plaats, en sommige stellen ervaren die met vlinder gevulde huwelijksreisgevoelens aan en uit gedurende hun tijd samen. Al deze scenario's zijn volkomen normaal - en op hun eigen manier helemaal lief.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 27 april 2018