Het kapsel met platte bovenkant: een klassieke jaren vijftig 'Do'

18foto's CarlosDavid / Shutterstock.comDe oude school sasdoorIan Chandler8 april 2021

Het kapsel met platte bovenkant is een van de weinige kapsels die direct herkenbaar is. Het werd populair in de jaren vijftig en zestig, vooral onder voetballers en de nietje atletische jongen.Platte bovenkant 2
@juliuscaesar / Instagram

Tegenwoordig heeft het kapsel met platte bovenkant vaak de voorkeur van oudere mannen, en de vorm ervan vormt een aanvulling op een hoofd met grijs haar. Het is ook een goede keuze voor jongere jongens die actief zijn of meer willenmilitaire stijl gesneden.

Het is een nietje in veel kapperszaken, vooral in winkels waar oudere kappers werken, dus vaak is het een kwestie van naar je plaatselijke kapperszaak lopen en om een ​​​​plat kapsel vragen. (We geven u alle details voor het geval dat.)Platte bovenkant 3
@jarredsbarbers / Instagram

Het kapsel met platte bovenkant doet zijn naam eer aan en geeft de drager een haardos die aan de bovenkant plat is. Als gevolg hiervan geeft dit een vierkante uitstraling aan het hoofd en het gezicht. Als je hebteen vierkante gezichtsvorm,een kapsel met platte bovenkant zal het vierkante frame van je gezicht versterken. Hierdoor werkt de platte bovenkant het beste bij een vierkante gezichtsvorm. Als je een driehoekige/diamanten of ronde gezichtsvorm hebt, overweeg dan om een ​​andere, vergelijkbare stijl te nemen.Het kapsel met platte bovenkant is ook het beste voor steil haar. Als je haar isvan nature golvend of gekruld,je zou een moeilijke tijd kunnen hebben met deze stijl. Met de juiste snit en het juiste gebruik van producten is het echter mogelijk om een ​​platte top te krijgen met golvend of krullend haar.

Platte bovenkant
door @dannyandcobarbers / Instagram

Hoe krijg je het kapsel met platte bovenkant?

Vanwege de immense populariteit van de flat-top zijn veel kapperszaken (en zelfs salons) ermee bekend. Uw plaatselijke kapperszaak kan zelfs platte topjes adverteren als een van hun stand-by-haarstijlen. Als je echter een kapper of stylist tegenkomt die geen idee heeft wat een platte bovenkant is, is dit wat je hem/haar moet vertellen.

De sleutel tot dit kapsel is (zoals je zou kunnen raden) vlakheid. Het haar moet aan de zijkanten en achterkant worden geknipt met behulp van een relatief korte beschermingsinstelling (van #2 tot #4 of zo). Bij het knippen van het haar moet de kapper in een rechte lijn helemaal naar boven knippen om de vlakheid te creëren die nodig is voor deze snit.

Hoge afro met fade
@z_ramsey / Instagram

Vervolgens moet je kapper al je haar rechtop zetten (ongeveer 1-3 inch haar is goed voor deze snit). Ze moeten dan de techniek van de tondeuse over de kam gebruiken om een ​​platte haardos te creëren die zelfs helemaal over is. Je haar zou korter moeten worden naarmate het achteruit naar de kruin gaat.

Ten slotte moet uw kapper alle gebieden bijwerken die een laatste snede nodig hebben. En zoals altijd is het enorm nuttig om een ​​​​foto binnen te brengen; het is echt duizend woorden waard, en voor stylisten is het zelfs meer waard.

Omdat het kapsel met platte bovenkant zo minutieus is geknipt, wil je elke 2 tot 4 weken je kapper of stylist bezoeken om het bij te werken, afhankelijk van hoe snel je haar groeit.

Platte bovenkant
door @dannyandcobarbers / Instagram

Hoe het kapsel met platte bovenkant te stylen?

Om de stijl van de platte bovenkant te behouden, heb je haarwax of gel van goede kwaliteit nodig. Werk het product in je vochtige haar. Kam of borstel het haar vervolgens naar boven en naar achteren. Als je haar bijzonder hardnekkig is, probeer het dan te föhnen met een wax of gel met een hogere hold, of een combinatie van deze twee technieken.

flat-top-anthonythebarber916 1/18Glanzende Flat Top met Sober Fade

Klassiek, eenvoudig, iconisch. Als je begin jaren '90 bent opgegroeid met het kijken naar de Fresh Prince of Bel-Air en een fan bent van het vroege werk van regisseur Spike Lee, dan zul je dit kapsel zeker herkennen voor wat het werkelijk is.

Een look die een tijdperk heeft gevormd (en een van de beste). Het volume is hier matig, omdat de medium fade de sportiviteit en veelzijdigheid van deze stijl mooi complimenteert.

@anthonythebarber916 / Instagram Vervaagde zijkanten opgeruwd blond twee/18Vervaagde zijkanten opgeruwd blond

De standaard militaire look.Slim, schoon, precies, net als je rommelbak in je compartiment of de MRE's in je rugzak. Naast een geschoren hoofd, is de ronde snit met een platte bovenkant het meest algemeen erkende (en begroette) militaire kapsel dat er is.

geen respect kerel

Of je nu een officier bent die een superieur groet of een nieuwe GI die de latrine schoonmaakt, je zult niet misstaan ​​met deze look. Wij groeten u voor uw dienst en opoffering.

@trumanbarberco / Instagram Flattop met hoog volume 3/18Flattop met hoog volume

Net als bij muziek, als je een statement wilt maken en meer wilt opvallen, dan is het antwoord simpel; u moet het volume verhogen. Denk aan acteur Christopher Reid in de reeks films van House Party.

Dehoog volumeflat top is typisch jaren 90 goedheid. Hoewel het notoir moeilijk te onderhouden en te cultiveren is, is de uitbetaling een kapsel dat maar weinig andere stijlen (als die er zijn) het beste kunnen in termen van opvallender of charismatischer. Niets dan goede vibes...

@e_visionaire / Instagram Designer Tempel met Taper Fade 4/18Designer Tempel met Taper Fade

We nemen een pagina rechtstreeks uit het boek van Wesley Snipes en hier zien we een voorbeeld van het brengen van een klassieke look in ons huidige decennium, een platte bovenkant met een designervervaging.

Misschien wel een van de coolste dingen over thingsde fade van een moderne ontwerperis het intrinsieke vermogen om de gezichts- en topkapsels naadloos samen te brengen, waardoor ze groter aanvoelen dan de som der delen. In dit voorbeeld is de overgang zo naadloos dat het lijkt alsof het door Michelangelo zelf is gebeeldhouwd uit een blok Italiaans marmer.

@ mattjbarbers / Instagram Flat Top en High Fade 5/18Flat Top en High Fade

Dehoge tapsheid vervagengeeft deze look meer contrast, wat in de meeste gevallen resulteert in een schonere maar veeleisendere look in termen van onderhoud.

Het sap is echter de moeite waard om te knijpen, omdat we kunnen zien hoeveel sportiever en scherper deze look dramatisch wordt door het verloop tussen de bovenkant en de vervaging te verfijnen.

@xbigwesx / Instagram Klassieke Taper Fade 6/18Klassieke Taper Fade

De sportieve flat-top look nog verder uitbreiden; hier zien we dat de vervaging naar het laagste punt wordt gebracht; absolute nulpunt.

Strakke lijnen en scherpe randen rondom, maar toch meer burgerlijk en minder militair dande bemanning sneedflat top, dit is de perfecte stijl als je regelmatig sport of vaker dan een paar keer per week naar de sportschool gaat.

@evan_thebarber/ Instagram Lange afro-haarblob met hoge vervaging 7/18Lange afro-haarblob met hoge vervaging

We hebben een paar sportieve versies van de platte bovenkant gezien, elk steeds sportiever dan de vorige. Er lijkt een zeer flagrante ongeschreven waarheid te zijn met betrekking tot kapsels, namelijk dat we aan de ene kant van het spectrum strak/sportief hebben en aan de andere kant slordig/artistiek.

Aan de ene kant hebben we pure zaken en aan de andere kant puur plezier. Beiden stonden lijnrecht tegenover het dienen van twee verschillende meesters, maar offerden nooit een goed uiterlijk en stijl op. Deze lange Afro-blob met een hoge vervaging is stijlvol meer naar het sportievere einde van het spectrum.

wat is het verschil tussen liefde en verliefdheid?
@ carr_thebarber / Instagram Platte bovenkant 8/18Golvende top met vervaagde zijkanten

Alsjouw liefde voor krullenen platte toppen zijn historisch in oppositie geweest, dan is hier een manier om de vraag te stellen en voor eens en voor altijd met de twee te trouwen, de flattop met krullen (in de rij voor dramatische muziek).

Zoals de naam al aangeeft, is de platte bovenkant met krullen gewoon dat, een platte bovenkant met krullen. En net als mijn worsteling om een ​​mogelijkheid te vinden voor slim geplaatste puntkomma's, is de kans dat ik een van deze in het wild tegenkom, zeer klein.

@russ_thebarber / Instagram Medium platte bovenkant met vervaagd effect 9/18Medium platte bovenkant met vervaagd effect

Deze middellangeplatte bovenkant is gedoopt met zachtere randen. Dient als een mooi contrast in combinatie met de scherpe, hardere randen van de vervaging van de tempel. In tegenstelling tot sommige van de meer uitgesproken, expressionistische flattops die we eerder hebben gezien, gaat deze stijl zichzelf aan

@nomadbarberbln / Instagram Designer halslijn met dichte top 10/18Designer halslijn met dichte top

Designer halslijnen,het scheren van verschillende ontwerpen in een vervaging, en artistiek geplaatste harde randen dienen allemaal om karakter en uniciteit aan je look toe te voegen.

Ze zorgen ervoor dat je er zelfverzekerder en toegankelijker uitziet. Als ze correct worden gedaan, kunnen deze ook je kapsel enorm verbeteren en artistieke flair toevoegen.

@shawn_barbz / Instagram Zachte randen op een platte bovenkant elf/18Zachte randen op een platte bovenkant

Zachtere randen geven onbewust meer een gevoel van warmte en veiligheid. Terwijl harde randen ons instinctief een meer verhoogd gevoel van alertheid geven; ze geven ons een groter gevoel van gevaar. Je kunt deze twee eigenschappen gebruiken om je stijl af te stemmen op het soort boodschap dat je wilt uitdragen.

Wil je er benaderbaarder uitzien? Probeer zachtere lijnen in je kapsel op te nemen. Of houd je meer van de strakke, no-nonsense uitstraling van een drilsergeant? Probeer meer harde, scherpe lijnen in je look te gebruiken.

@dylanportner / Instagram Flat Top Tempel Fade 12/18Flat Top Tempel Fade

Historici geloven dat koning Toetanchamon het oude Egypte regeerde van 1334 - 1325 voor Christus. Als je een fan bent van de Pharos van Egypte, dan zou deze volgende flat-top tempelfade-stijl iets voor jou moeten zijn.

De basis wordt geleidelijk breder naar boven toe waar hij oploopt aan de bovenkant, waardoor het een soort omgekeerde piramide-look krijgt. Dit is een eerbetoon aan de farao's van weleer en is een geweldige manier om te wandelen als een Egyptenaar.

@raelbronx / Instagram Flattop met hoog volume en line-up 13/18Flattop met hoog volume en line-up

Net als de stijl die we eerder zagen, is deze variatie echterbevat een line-up.Voor degenen die het niet weten, een line-up is wanneer je kapper een kunstmatige haarlijn maakt met tondeuses in plaats van alleen de natuurlijke haarlijn van je haar te behouden.

De resultaten zijn een schonere, scherpere look die geweldig is om te contrasteren met de andere zachtere randen van je kapsel, waardoor een interessant soort look ontstaat die je alleen kunt krijgen met dit soort nevenschikking.

@aaron_kiely_hair / Instagram Rustige stekelige platte bovenkant 14/18Rustige stekelige platte bovenkant

Met spikesin een flat-top design is niets nieuws. Hoewel het er een beetje onderhoudsvriendelijk uitziet, is het de moeite waard als het goed wordt gedaan. In combinatie met een tempelvervaging creëert het een look van verschillende contrasterende uitersten: kort tot lang, puntig tot bruisend, donker tot zongebleekt.

@ javi_thebarber_ / Instagram Flat Top en High Fade vijftien/18Flat Top en High Fade

Een uitstekende manier om elk kapsel te complimenteren en het dat extra vleugje 'zomer is hier'-gevoel te geven, is byhet toevoegen van een hoge fade.

Wat ooit casual, verfijnd en sportiever was. De platte bovenkant is geen kapsel dat bekend staat om zijn ademend vermogen; de variatie met hoge vervaging van deze stijl zal je helpen af ​​te koelen tijdens de meedogenlozere zomerdagen.

@nunez.the.barber / Instagram platte bovenkant 16/18Taps toelopende zijkanten met Afro-opstelling@xbigwesx / Instagram High Volume Flat Top en Fade 17/18Low Key Line-up met Mid Fade@aaron_kiely_hair / Instagram Spiky Brush Up met taps toelopende zijkanten Side 18/18Stekelige borstel omhoog met taps toelopende zijkanten@we_married_hair / Instagram