Empowerment van vrouwen: 7 redenen om een ​​kort kapsel te krijgen

jstone / Shutterstock.comWees moedig en waag de sprongdoorAnn Baker18 juli 2019

Voor veel vrouwen is het hebben van lang haar een natuurlijke manier van leven. Voor anderen willen ze misschien korter gaan, maar zijn ze bang of onzeker over de verbintenis. Als je erover hebt nagedacht om meer dan een paar centimeter eraf te nemen, maar aarzelt om je haar te knippen, laat je dan niet leiden door angst! Lees verder om enkele redenen om brutaal te zijn en de sprong te wagen:

tv-schema voor koninklijke bruiloft

Nieuw jaar, nieuwe jij

Het is nog vroeg genoeg in 2018 om een ​​nieuwe look aan te schaffen. Een nieuw jaar betekent een nieuwe start, net als het knippen van je haar. Omarm het nieuwe jaar en geef het vorm aan uw doelen en behoeften, te beginnen met uw kapsel.

Verwachtingen van anderen

Studies hebben aangetoond datmannen vinden vrouwen met lang haar aantrekkelijkerdan hun kortharige tegenhangers. Mijn eigen moeder heeft me gewaarschuwd dat mannen niet van kort haar houden bij vrouwen. Ze vervolgde echter met: 'Maar dat maakt niet uit. Ik ga short omdat ik dat wil, en het kan me niet schelen wat iemand denkt.”In dit geval weet moeder het het beste. Je moet de verwachtingen van anderen niet laten bepalen wat je met je haar doet. Het is tenslottejouwhaar. Jij bent de persoon die ervoor moet zorgen. Als je iets anders wilt doen, doe het dan! Je zult jezelf elke keer weer blij maken als je je spiegelbeeld ziet.

Anne Hathaway Pixie-kapsel
Jaguar PS / Shutterstock.com

Voor uw geestelijke gezondheid

Hoewel mensen misschien de spot drijven met het 'lelijke break-up-kapsel', is het een louterende ervaring om je uiterlijk drastisch te veranderen. Als je onlangs je baan bent kwijtgeraakt of een romantische relatie hebt beëindigd, kun je de controle overnemen en symbolisch de negativiteit loslaten die je naar beneden haalt door je haar te knippen.

Leer jezelf kennen

Probeer een kort kapsel om iets nieuws over jezelf te leren. Kijk hoe u reageert op veranderingen in uw leven, zoals hoe uw zelfvertrouwen verandert en hoe uw stijl verandert. Je zult een aantal nieuwe trucjes moeten leren om je nieuwe 'do, like' bij te houdenhoe te scheren?dus je kunt je eigen retouches doen (hallo, bakkebaarden!), Maar je voegt alleen maar toe aan je vaardigheden.

Gun jezelf de kans om te veranderen en te groeien! Je hoeft niet iets geks te doen om jezelf een beetje beter te leren kennen, en je weet nooit wat goed zou kunnen voelen totdat je het probeert.

Kort kapsel van Katy Perry
Tinseltown / Shutterstock.com

Als je het niet kunt verven

Als je je look moet veranderen, maar je haar verven is geen optie, dan is het inkorten van je haar de juiste keuze! Of je baan geverfd haar verbiedt of je bentallergisch voor kleurstof, kunt u nog steeds voldoen aan de behoefte om uw uiterlijk te veranderen door korter te gaan.

Toon je gezicht

Lang haar is gemakkelijk te verbergen achter, maar als het eenmaal weg is, is je gezicht zichtbaar voor de wereld om te zien. Begroet de wereld vol vertrouwen met die edgy pixie-snit die je zo graag wilde hebben.

Met superkort haar heb je een nieuwe kans om te pronken met je stijl. Niemand zal worden afgeleid door wat er met je haar aan de hand is. Of je nu een scherpere look hebt die past bij je nieuwe 'doe' of favoriete kledingstukken uit je garderobe laat zien, grijp de kans om jezelf te uiten.

Sibley Scoles kort kapsel
Kathy Hutchins / Shutterstock.com

Bespaar tijd op styling

We hebben het allemaal weleens meegemaakt. Je zou over tien minuten op je werk of een afspraak moeten zijn, je bent nog niet eens de deur uit en je haar is een complete ramp.

Lang haar kan lang duren om te drogen en te stylen, maar met kort haar kunt u het gewenste resultaat in minder tijd bereiken. Het vereist wat styling en af ​​en toe een oplossing voor onderweg, maar het is sneller te temmen dan lange lokken.

Als extra bonus ga je niet zo snel door producten heen omdat je minder haar hebt om ze in te doen.

Conclusie

Aan het eind van de dag, wat je ook kiest om met je haar te doen, het is precies dat: haar. Als je van lang naar kort gaat, groeit het terug. Je kan het proberenverschillende methoden om het sneller te laten groeien, maar net zoals je je uiterlijk niet door anderen moet laten bepalen, moet je proberen je uiterlijk niet te laten bepalen.

Millie Bobby Brown, die haar hoofd kaal schoor voorVreemde dingen, zegt het beter dan ik ooit zou kunnen. Hier zijnhaar gedachten over de ervaring:

Bekijk 'De dag dat ik mijn hoofd kaal schoor was het meest krachtige moment van mijn hele leven. De laatste afgeknipte haarlok was het moment dat mijn hele gezicht te zien was en ik me niet meer achter mijn haar kon verschuilen zoals vroeger. Het enige beeld dat ik in mijn hoofd had over hoe ik eruit zou kunnen zien, is Charlize Theron in Madmax. Terwijl ik naar mezelf keek en mijn oude zelf niet kon zien, realiseerde ik me dat nu; Ik heb een taak te doen en dat is om andere meisjes te inspireren dat jouw imago of uiterlijke deel niet is wat ik denk dat belangrijk is.”