6 compromissen in een relatie die je kunt verwachten als het gezond is

Chelsea Victoria

6 compromissen in een relatie die je kunt verwachten als het gezond is

Door Alison Segel 8 september 2017

Ik vind het heerlijk om te krijgen wat ik wil. Wie niet? Krijgen wat je wilt, voelt goed. En na jaren single te zijn geweest, ben ik eraan gewend geraakt en de hele tijd doen wat ik wil. Maar nadat ik onlangs iemand was gaan daten, realiseerde ik me dat mentaliteit mij niet meer dient. Er zijn duidelijk compromissen in een gezonde relatie die ik zal moeten maken om zowel mij als mijn partner gelukkig te maken. Maar hoe kan ik dat doen zonder mijn eigen behoeften en wensen tegelijkertijd volledig op te geven?

Er is een verschil tussen compromis en opoffering. Er zijn goede compromissen die een relatie verbeteren, en slechte compromissen (opofferingen) die zullen leiden tot bitterheid en wrok tussen jou en je partner. Het is belangrijk om te weten wat uw relatie vooruithelpt en wat u en uw partner tegenhoudt.

Goede compromissen helpen u en uw partner als team samen te groeien. Ze bevorderen het vertrouwen, de verantwoording, de consistentie en de veiligheid in uw relatie. Een compromis laat zien dat u een gemeenschappelijk doel voor ogen heeft: een gezond partnerschap, in plaats van uw eigen unieke geluk in hart en nieren. Compromissen zijn niet egoïstisch, terwijl iemand die verwacht dat je offers brengt dat waarschijnlijk wel is.Weet jij en je partner hoe ze elkaar in het midden moeten ontmoeten om een ​​succesvolle relatie te hebben? Hier zijn de zes compromissen die u moet sluiten als u een gezonde relatie verwacht.

1. De manier waarop je vecht

GEWICHT FOTO

Mijn ouders zijn 40 jaar getrouwd en ze hebben vrijwel één regel: ga nooit boos naar bed. Zo was het niet altijd. Mijn vader vindt het heerlijk om ruzies uit te lokken, en mijn moeder negeert graag conflicten in het algemeen. Echter, met twee zeer verschillende vechtstijlen, was hun relatie, ondanks dat ze in liefde was gegrondvest, niet voor altijd.

dezelfde persoon blijft verschijnen op tinder

In een relatie kun je gevechten niet vermijden, maar je kunt er wel overeenstemming over bereiken hoe om het beste te argumenteren. Het is liefde voor taal. Als je partner ruimte nodig heeft nadat zich een probleem voordoet, en je moet onmiddellijk dingen doorpraten, neem dan een wederzijdse beslissing om jezelf een paar uur de tijd te geven en kom dan weer samen om te praten.

Als het gaat om vechten in een relatie, is het belangrijk dat iedereen zich gezien en gehoord voelt, en dat betekent dat je zowel de vechtstijlen (en verzinnen) van jezelf als je partner moet aanpakken.

2. Hoe en wanneer je seks hebt

Over het bedenken van stijlen gesproken, laten we even praten over seks.

Iedereen heeft een ander libido. Sommige mensen hebben het nodig het (uitbenen) elke dag, en anderen kunnen een paar weken zonder plezier naar beneden gaan. Maar als je eenmaal een relatie hebt aangegaan, moet je tot een soort overeenkomst komen over je seksuele schema, zodat noch jij, noch je partner anders ontevreden wordt.

Of dat nu betekent dat je een paar keer per week seks wilt hebben, of dat je de avonden in je schema wilt schrijven, het is belangrijk om de romantiek levend te houden door het fysieke aspect van je relatie intact te houden. Anders, als uw partner zich niet gewenst voelt, kunt u naar het gebied van de vriendenzone glippen. En dan, poef. Welkom in de vriendenzone. Bevolking: jij.

3. Waar uw geld naartoe gaat

Kristin Duvall

Als u geld combineert in uw relatie, moet u een compromis sluiten over waar dat geld naartoe gaat. Ik weet dat als mijn vriend en ik een bankrekening zouden delen, hij niet zo blij zou zijn om te weten dat al het geld naar een nieuwe herfstgarderobe van ASOS zou gaan, net zoals ik geïrriteerd zou zijn als hij al ons geld zou steken in een fantasie voetbal ontwerp.

Een relatie hebben, betekent financiële compromissen, hoe vreemd dat ook klinkt. Helaas zijn liefde en geld op de een of andere manier met elkaar verbonden, vooral hoe serieuzer je met iemand wordt. Maar pas op dat je niet te verstrikt raakt in het geldgedeelte. Als je dat doet, zullen er onenigheid over relaties ontstaan.

4. Sommige Wederzijdse hobby's

Mijn ex hield echt van architectuur. Ik vind huizen mooi en ik zou graag op een dag in een heel groot en duur herenhuis willen wonen, maar ik begrijp het onderwerp niet veel meer dan dat. Het was echter zijn passie. In het weekend bezocht hij graag huizen en legde hij me de geschiedenis ervan uit. Hij kocht me boeken over architecten en nam me mee naar winkels om moderne meubelen uit het midden van de eeuw te bekijken. Leuk, ik weet het.

Voor mij was dit allemaal een behoorlijk groot snooze-feest. Ik kijk liever naar reality-tv op Bravo. Maar als je een relatie hebt, moet je compromissen sluiten en dat betekent dat je moet leren over de interesses van je partner. Moet ik een expert in architectuur worden? Absoluut niet. Maar het was belangrijk voor mij om mijn vriend te ondersteunen in zijn hobby's, vooral degene die hij met mij wilde delen.

bella hadid en het uiteenvallen van de week

Als je een relatie hebt, zul je soms dingen moeten doen die je niet wilt doen, naar een bruiloft gaan die behoorlijk saai klinkt om bij te wonen, of naar een tv-show kijken die je nooit zou zien op je eigen. Zolang u tegelijkertijd uw eigen belangen behartigt en uw partner een aantal daarvan met u aangaat, bevindt u zich in het gebied van gezonde compromissen en zal uw relatie sterker worden.

rozenkwarts om liefde aan te trekken

5. Je opvoedgewoonten

Shutterstock / sirtravelalot

Als jij en je partner van plan zijn kinderen te krijgen, dan moet je een overeenkomst sluiten als het gaat om ouderschap. Gelooft je partner in slaan, maar jij niet? Beter dat gesprek voeren voordat het eerst gebeurt. Ouderschap brengt veel compromissen met zich mee: bedtijd, dieet, waar je je kinderen naar school stuurt, wanneer je ze laat daten. Het zijn veel bewegende delen - die moeten eerst met je partner worden afgesproken.

Als u van plan bent kinderen te krijgen, zorg er dan voor dat u en uw partner goede communicatieve vaardigheden hebben. Omdat, om eerlijk te zijn, ouderschap een mix is ​​van compromis en, bij gelegenheid, opoffering, waarbij u uw kind - niet uw eigen behoeften - voorop stelt.

6. Uw relatie tot tijd

Ik ben een chronisch vroege persoon. Als ik geen uur te vroeg ben, voel ik me letterlijk laat. Misschien is het een dwang van mij, en ik begrijp dat het vervelend is, maar het is een persoonlijkheidskenmerk dat ik heb dat ik niet kan wegdoen. Als je met me gaat lunchen, kun je garanderen dat ik de eerste zal zijn, wachtend met onze drankbestellingen en een tafel.

Mijn ex kwam echter graag altijd te laat of precies op tijd. Rushing gaf hem een haast.Hij racete graag door het verkeer en als we zouden reizen, bracht hij ons altijd naar het vliegveld alleen maar toen ze onze laatste oproep voor onze vlucht deden. Het maakte me gek, maakte me bang en voor mij was het respectloos omdat hij wist dat ik graag vroeg aankwam.

We wilden geen van beiden een compromis sluiten over dit onderwerp of een gelukkig medium vinden, en we gingen uit elkaar. Je denkt er misschien niet aan, maar mensen hebben heel verschillende relaties met timing. We hebben allemaal die vriend die altijd te laat komt en totaal niet in staat lijkt er iets aan te doen. Als je een relatie met iemand gaat hebben, zorg er dan voor dat je een compromis sluit en respect hebt voor elkaars tijd.

Je kunt verwachten dat je sommige dingen in een relatie in gevaar brengt. Dat is wat er gebeurt als je leven niet meer om jou draait. Maar als je het gevoel hebt dat je meer geeft dan dat je ontvangt, of als je compromissen meer als opoffering beginnen te voelen, dan is het misschien tijd om de normen en grenzen tussen jou en je partner opnieuw te evalueren, anders ben je vallen in gevaarlijke gebieden die mensen behagen.

Bekijk de 'Best of Elite Daily' -stream in de Bustle-app voor meer verhalen zoals deze!