50 Pompadour-kapselvariaties + uitgebreide gids

Joe Seer / Shutterstock.com 67foto'sdoorIan Chandler31 juli 2019

Pompadour is een van de gemakkelijkst herkenbare kapsels die er zijn. We hebben er verschillende keren over geschreven en we hebben besloten om het de Haircut Inspiration-behandeling te geven. In deze post zullen we het hebben over het pompadour-kapsel en zijn vele variaties.

Slicked Back Pompadour met bril
@ barberdeano / Instagram

Wat is het Pompadour-kapsel?

In één woord: Elvis. De King of Rock and Roll droeg een pompadour met hoog volume als onderdeel van zijn iconische stijl. Maar rock and roll heeft niet geleid tot het ‘do: truck driving did’. In zijn jeugd volgde Elvis een opleiding tot vrachtwagenchauffeur en het pompadour-kapsel was de favoriete snit van vrachtwagenchauffeurs in het hele land.

Tegenwoordig zijn er veel variaties. Je kunt het kort of lang hebben,verbinding verbroken, gecombineerd met eenondersnijding, en meer. Er zijn ook tal van producten beschikbaar om je te helpen het te stylen, en we hebben onze favorieten voor je opgenomen.Jongens metronde gezichtenzou deze misschien willen doorgeven, omdat deze de neiging heeft om het gezicht rond te maken. Het is echter geweldig voor de meeste andere gezichtsvormen en voor bijna alle haartypes.

Pomp Hardpart
bron

Hoe het Pompadour-kapsel te krijgen?

Zoals bij de meeste kapsels, raden we aan om foto's te maken op jestilistwanneer je dit kapsel gaat halen. Verrassend genoeg is de energieke pompadour vooral stijl. De snit zelf is vrij eenvoudig: korte zijkanten, lange bovenkant.

De zijkanten kunnen zijnzoemdemet elke scheermeslengte. Kortere guard-instellingen (#2) passen goed bij korter haar, en langere guard-instellingen (#5) passen goed bij langere pompadours. Dit hangt allemaal af van uw voorkeur. Vraag ten slotte je kapper of stylist om je snit te verkleinen zodat het haarvervaagt in de huidvan je nek.

Zachary Quinto slicked back undercut met harde deel
Twocoms / Shutterstock.com

Producten voor het Pompadour-kapsel

Om dit echt opvallende kapsel te krijgen, moet je het beste product gebruiken dat er is. Het vertrouwt bijna uitsluitend op pommade, en de pommade moet een stevige grip hebben. Pommades kunnen je haar ook een glanzende glans geven, maar hold is de belangrijkste factor.

Suavecito FirmofLayrite Super Holdzijn twee van de beste high-hold pomades. Ze zijn allebei op waterbasis, dus ze wassen gemakkelijker uit en maken je haar niet vettig. Als je haar lichter is, zijn de reguliere versies van deze pomades (Suavecito Original HoldenLayrite origineel) moet meer dan voldoende houvast bieden. Als je echter echt taai, dik of stug haar hebt, ga dan voor de sterkere pommades.

Pompadour 4
@jubei_ma / Instagram

Hoe het Pompadour-kapsel te stylen?

Het is het beste om het direct te stylen nadat je uit de douche bent gekomen, want vochtig haar is noodzakelijk. Styling is een proces in drie stappen. Je brengt eerst de pommade aan, maakt het onderdeel en vervolgens maak je de pompadour zelf. Het is best lastig om het correct te stylen, dus het kan een paar keer duren voordat je krijgt waar je tevreden mee bent, maar geef niet op!

Stap 1:

De eerste stap is om je haar in pommade te coaten. U kunt dit op een aantal verschillende manieren doen. De gemakkelijkste aanpak is om een ​​paar flinke scheppen pommade te nemen en deze in je haar te werken. Als alternatief kun je je haar optillen met een kam en de pommade op je opgetilde haar aanbrengen, naar binnen en naar achteren werkend.

Hoe dan ook, om de pommade-applicatie af te maken, neem je een kam en kam je naar achteren, helemaal tot aan je nek. Dit helpt om de pommade te egaliseren en geeft je overal een mooie coating.

Pompadour jongen
bron

Stap 2:

Als je wilt, kun je je haar scheiden. Dit is een optionele stap, dus als je geen onderdeel van je pompadour wilt, ga dan naar stap 3.

Om je haar te scheiden, kies je gewoon een scheidingslijn (boven de linkerwenkbrauw is goed) en kam je het haar daar in tegengestelde richtingen. Al het haar links van je moet naar links worden gekamd en al het haar rechts van je moet naar rechts worden gekamd. Beide zijden moeten naar buiten worden gekamd.

Pompadour met taps toelopende fade
@blackfishbry / Instagram

Stap 3:

Nu ben je klaar om de pompadour te maken. Er zijn een paar verschillende manieren om het te maken, maar we hebben een vrij eenvoudig proces geschetst dat gemakkelijk op te pikken is.

Voor de volgende instructies hoeft u zich alleen zorgen te maken over het haar aan uw rechterkant, het grotere deel van uw haar met een scheiding. Gebruik de kam om het haar op te tillen. Kam het haar met een rollende beweging naar achteren. Dit zou de gebogen pomapadour moeten geven. Je kunt je vingers (en misschien een beetje extra pommade) gebruiken om het haar omhoog en naar achteren te tillen om het verder te stylen. Foto's bekijken terwijl je aan het stylen bent, kan nuttig zijn.

Stijlvolle Pompadour
Credits: Braid Barbers

Ga op deze manier door met stylen tot je een goede pompadour hebt. Afhankelijk van hoe lang je haar is, kun je voor kort of lang gaan. Als je het korter wilt, style het dan meer naar achteren dan naar boven. Als je het langer wilt, gebruik dan de kam om het haar meer naar boven dan naar achteren te trekken.

Als alternatief kunt u uw haar naar boven kammen en het vervolgens naar beneden en naar voren duwen. Dit is misschien een betere optie als je voor een korter kapsel gaat.
Als je meer volume aan je haar wilt, kun je het föhnen in de richting van de pompadour voor een langer kapsel.

Scroll hieronder voor meer voorbeelden:
pompadour 1/67Stijlvolle opgepoetste pompadour

De moderne pompadour is een mix van oud en nieuw. De zijkanten krijgen een ondersnit en de bovenkant is golvend gestyled. Net als de losse pompadour, is de moderne versie een stijl met hoog contrast die zowel de zijkanten als de bovenkant definieert.

@blackfishbry / Instagram pompadour twee/67Dun haar met weinig vervaging

Wie zegt dat mannen met dunner haar niet veel volumes kunnen hebben? Deze pompadourstijl maakt strategisch gebruik van haarproducten om het haar extra lift te geven.

@blackfishbry / Instagram Bladerdeeg met ondersnijding 3/67Bladerdeeg met ondersnijding

Probeer deze voor een lossere, meer ontspannen pompadour. De pompadour is met de vingers gekamd, wat resulteert in de zichtbare golven aan de voorkant van het hoofd.

@javi-the-barber/ Instagram pompadour 4/67Gekamd patroon Burst Fade kapsel

Hier is een slimme look die geweldig is voor op school of op kantoor. De pompadour van gemiddelde lengte is precies goed gekamd, en de burst fade vult alles prachtig aan.

@blackfishbry / Instagram Pompadour 5/67Vivid Taper Fade met handgeborstelde bovenkant

Vingerkammen (of handborstelen) is een verrassend veelzijdige haarstylingtechniek. Een beetje vingerkammen gaat een lange weg, zoals blijkt uit dit elegante, voorgevormde kapsel.

Pompadour,door @ambareria / Instagram Skin Fade Pompadour met baard 6/67Klassieke huidvervaging

We denken dat de bescheiden huidvervaging niet genoeg krediet krijgt. Het doet veel meer van het zware werk dan je zou denken! Hier verankert het de hoge pompadour en zorgt voor balans.

@ meha_barber / Instagram Breezy Pompadour met line-up 7/67Huidvervaagde halslijn

Na een beeldschone pracht? Dit kapsel is netjes maar toch gestructureerd en vormt een gulden middenweg die niet veel kapsels kunnen bereiken.

@ vervelendebarbers / Instagram Pomp met hoog volume en ontwerp met harde lijnen 8/67Pomp met hoog volume en ontwerp met harde lijnen

Als je het volume (letterlijk) hoger wilt zetten, dan is deze wolkenkrabberpompadour iets voor jou. Hoewel het een van de meest volumineuze stijlen op deze lijst is, is het nog steeds mooi geproportioneerd dankzij de vervaagde huid en de geschoren lijn.

@ javi_thebarber_ / Instagram Bijna middengedeelte geborstelde achterkant 9/67Bijna middengedeelte geborstelde achterkant

Pompadours en onderdelen gaan traditioneel samen, maar meestal zie je zijdelen gebruikt met pompons. Deze stijl brengt het deel dichter bij het midden van het hoofd voor een opvallende look.

@ domthebarberian / Instagram Pompadour met taps toelopende druppelvervaging 10/67Drop Fade met taps toelopende zijkanten

Eenvoudig en flexibel, deze pompadour ontleent veel van zijn stijl aan de plotselinge valvervaging aan de zijkanten. Het is een leuke draai die een anders klassiek kapsel opschudt.

plaatsen om thuis seks te hebben
@ ambarberia / Instagram Geborstelde achterlagen elf/67Geborstelde achterlagen

Deze grote pompadour laat zien hoeveel vingerkammen kan doen. Golven stralen in een halve cirkel van de bovenkant van het hoofd naar de zijkant, wat resulteert in een bevredigende vorm.

@ meha_barber / Instagram Tousled top met taps toelopende zijkanten 12/67Warrige top met taps toelopende zijkanten

De klassieke pompadour is netjes en glad, maar dat betekent niet dat alle pompadours aan die beschrijving moeten voldoen. Deze eigentijdse versie heeft het haar rommelig en gebruikt een matte afwerking voor een minder glanzend uiterlijk.

@ mattjbarbers / Instagram Dun grijs haar 13/67Dun grijs haar

Grijs haar kan er bijzonder zacht uitzien als het in een pompadour wordt gestyled. Deze look laat zien hoe een opzettelijke styling veel karakter uit grijs haar kan halen.

@jonrowe_theyoungamerican/ Instagram pompadeur-suikerskulls 14/67Opgeblazen top met gestrande pompadour

Als geen van deze stijlen je honger naar volume hoeft te wekken, is deze misschien wel de oplossing! Een donzige, 'opgeblazen' pracht staat hier centraal (en natuurlijk heeft het veel volume).

@sugarskulls / Instagram losgekoppelde lage fade pompadour vijftien/67Losgekoppelde Low Fade Pompadour

Pompadours met matte afwerking zijn behoorlijk trendy, en dit kapsel is een fantastisch voorbeeld dat laat zien waarom ze zo in zwang zijn. Met name de niet-verbonden fade doet geweldig werk om de snit te verbeteren.

@lianos_urban_cutz / Instagram Taper vervagen met gemarkeerde lagen 16/67Taper vervagen met gemarkeerde lagen

De gelaagde pompadour is een geweldige keuze voor mannen die iets anders willen proberen en een opvallende look willen krijgen. Nogmaals, de kenmerkende vingerkamlook is hier van cruciaal belang.

@ franchobarber / Instagram Losjes gestileerde pompadour met een medium huidmix voor een vintage look 17/67Losjes gestileerde pompadour

Deze pompadour laat zien dat je classy bent, maar toch makkelijk in de omgang. In plaats van te worden gestyled in een strakke en opgeruimde formatie, vormt het haar een lossere, meer ontspannen pompadour.

@z_ramsey / Instagram Moderne Pompadour-stijl 18/67Klassieke Pomp Lichte Fade

Hier is een smallere pompon die het haar naar een top in het midden brengt. Een lichte vervaging houdt het haar aan de zijkanten langer voor een vollere look.

bron Losgekoppelde Finger Comped Pomp + Slicked Back 19/67Losgekoppelde vingergecompenseerde pomp

Deze pompadour neemt veel van de technieken die we al hebben besproken (vingerkammen, een huidvervaging en een ontkoppeling) en combineert ze gracieus tot één look.

Ontkoppelde Finger Comped Pomp + Slicked Back,door @javi_thebarber_ / Instagram Undercut met korte pompadour twintig/67Undercut met korte pompadour

De ondersnit is nog steeds even populair als altijd en kan worden gecombineerd met de pompadour voor verbluffende resultaten. Deze stijl neemt de klassieke undercut-benadering aan de zijkanten terwijl de pompadour de ster van de show blijft.

Undercut met korte pompadour,door @javi_thebarber_ / Instagram Designer geschoren tempel eenentwintig/67Designer geschoren tempel

Pompadours kunnen op veel verschillende manieren worden aangepast. U kunt een geschoren ontwerp proberen, zoals de zigzaglijn die hier wordt getoond.

@ juanmapeluka / Instagram Klassieke Pompadour 22/67Klassieke Pomp Taper Fade

Dit is een zeer klassieke pompadour met gladde achterkant met een vrij traditionele, taps toelopende vervaging aan de zijkanten. Als je op zoek bent naar een extra retro-look, is dit een stijl om te overwegen.

bron Losgekoppelde korte pomp met bril en baard 2. 3/67Losgekoppelde korte pomp

Kort en geborsteld naar achteren, wordt deze pracht elegant verenigd tot één geheel door de losgekoppelde vervaging. Als je niet zeker weet of de pompadour-look iets voor jou is, is dit een goede manier om je te verdiepen in de wereld van pracht en praal.

Losgekoppelde korte pomp met bril en baard,door @javi_thebarber_ / Instagram Line-up met Pompadour 24/67Line-up met Pompadour

Line-ups staan ​​bekend om het toevoegen van definitie aan elk kapsel, en ze werken ook goed met pompadours. De hoekige opstelling biedt een interessant contrapunt aan de ronde, golvende pracht en praal.

In lijn met Pompadour,door @anton_marchenko_ / Instagram Pompadour + High Skin Drop Fade 25/67Pompadour + High Skin Drop Fade

Deze pompadour met schone matte afwerking is een van de mooiste stijlen op deze lijst. De drop fade accentueert de pompadour en zorgt er tevens voor dat er geen haar op zijn plaats blijft.

Pompadour + Hoge huiddruppelvervaging,door @javi_thebarber_ / Instagram Ondersneden taps vervagen 26/67Ondersneden taps vervagen

Deze strakke ondersnit is op dit moment absoluut een hot look. Met korte zijkanten en gladde, gelikte praal, wat wil je nog meer?

@birdcobarbers / Instagram Losgekoppelde pompadour + haarontwerp 27/67Losgekoppelde pompadour + haarontwerp

Hier is nog een symmetrische pompadourstijl, met de toevoeging van een uniek patroon dat in de zijkanten is bijgesneden. Natuurlijk, het is misschien een beetje veel onderhoud, maar het is het waard.

Losgekoppelde pompadour + haarontwerp,door @javi_thebarber_ / Instagram Line-up + Disconnected Fade + Pompadour 28/67Line-up + Disconnected Fade + Pompadour

Deze coole stijl brengt een paar contrasterende elementen samen: de frisse, lange pompadour, de hoekige line-up en een losse fade. De combinatie werkt verrassend goed!

Line-up + Disconnected Fade + Pompadour,door @javi_thebarber_ / Instagram Pomp 29/67Rustig hard gedeelte met geborstelde vervaging aan de zijkant

Bekijk deze geborstelde en gescheiden pompadour. Het licht vervaagt aan de zijkanten en het sjofele gezichtshaar bindt alles samen voor een hipster-achtige look.

@jarredsbarbers / Instagram Disconnected Skin Fade Pompadour 30/67Disconnected Skin Fade Pompadour

Dit is een coole snit. Met een ultrakorte vervaging aan de zijkant, een klein deel en een retro-stijl, gelikte praal, is dit een knappe en mannelijke stijl.

Disconnected Skin Fade Pompadour,door @javi_thebarber_ / Instagram Losgekoppelde blonde en losse pompadour 31/67Losgekoppelde blonde en losse pompadour

Pompadours hebben de neiging om behoorlijk dik te worden, maar het is meer dan mogelijk om ze los te maken en wat textuur toe te voegen. Kijk maar eens naar dit geweldige voorbeeld.

Losgekoppelde blonde en losse pompadour,door @javi_thebarber_ / Instagram Korte losgekoppelde Pompadour 32/67Korte losgekoppelde Pompadour

Je had waarschijnlijk niet verwacht dat een pompadour zo kort op de lijst zou staan, maar het is een uitstekend compromis tussen vorm en functie!

Hoge en strakke daling van de huidvervaging + haarontwerp,door @javi_thebarber_ / Instagram Klassieke Pompadour 33/67Klassieke Pompadour

Deze lange, klassieke pompadour is vakkundig gemengd met gladde zijkanten voor een complete, goed afgeronde look. Er is iets heel mediterraan aan deze look, nietwaar?

Burr cut met een Disconnected Fade,door @twobitsbarber / Instagram Skin Fade Pompadour + Haarontwerp 3. 4/67Skin Fade Pompadour + Haarontwerp

Deze moderne pompadour wordt gecompleteerd met korte zijkanten en aangesloten gezichtshaar. De haarlijnpatronen voegen een extra twist toe aan een toch al spannende snit.

Skin Fade Pompadour + Haarontwerp,door @javi_thebarber_ / Instagram Zijdelingse Pompadour 35/67Zijdelingse Pompadour

Deze gekamde look heeft een korte praal aan de bovenkant en zijkanten die een paar centimeter hoger zijn vervaagd dan normaal. In combinatie met de overwoekerde stoppels is hij jong en gedurfd.

Zijdelingse Pompadour,door @menshairstyles / Instagram Skin Fade Pompadour 36/67Skin Fade Pompadour

Hier is een gereserveerde pompadour-look met alle basics: een lange, gladde bovenkant, korte zijkanten en aansluitend gezichtshaar. Geen toeters en bellen hier!

wat is een hopeloos romantisch meisje
Huidvervaging Pompadour,door @mattjbarbers / Instagram Hard-Part-Pompadour 37/67Zijdeel Pompadour

Deze coole pompadour in rock'n'roll-stijl heeft twee delen aan de zijkant plus een rommelige snor en baard. Zonnebril niet optioneel.

Credits: Braid Barbers Pomp en harde huid vervagen 38/67Pomp en harde huid vervagen

Deze hoge pompadour valt zeker op en voegt flair toe aan de resterende, hipsterachtige look. Persoonlijk zou ik het wat korter houden.

Credits: Braid Barbers Mid Pompadour Taper 39/67Mid Pompadour Taper

Hier is nog een pompadour die vakkundig is gemengd met de zijkanten. De losse textuur bovenop zorgt voor een jonge, zorgeloze look.

@barber_djirlauw/ Instagram Low Fade Pompadour 40/67Low Fade Pompadour

Deze stijl laat echt zien hoe een eenvoudige pompadour er ook geweldig uit kan zien. Een simpele slick, een simpele vervaging en wat licht gezichtshaar? Dat is alles wat je nodig hebt.

Lage Fade Pompadour,door @natanaelsilvatrp / Instagram Losgekoppelde Pompadour 41/67Losgekoppelde Pompadour

Deze kijk op het pompadour-kapsel heeft een dramatisch deel in het haar om het lange en korte haar te onderscheiden. Dit is vergelijkbaar met de losgekoppelde ondersnijding.

@mensworldherenkappers / Instagram Taps toelopende Pompadour 42/67Taps toelopende pompadour Taps toelopende pompadour,door @gallokutz / Instagram Nette dikharige pompadour 43/67Nette dikharige pompadour@cresswellbarberco/ Instagram Losgekoppelde pompadour met haarontwerp 44/67Losgekoppelde pompadour met haarontwerp met krullende ondersnit,door @spukthebarber / Instagram Dun haar pluizige pompadour met vervaagde zijkanten Vier vijf/67Dun haar pluizige pompadour met vervaagde zijkanten@ renjworld / Instagram pompadour 46/67Undercut met High Volume Brush Up@rafaxhair / Instagram Zijwaarts gekamd slank kapsel 47/67Zijwaarts gekamd slank kapsel@roryjpierce / Instagram Pompadour 48/67Open Ended Pompadour met Temple Cut@juliuscaesar / Instagram Pomp 49/67Top met hoog volume en droge textuur@dannyandcobarbers / Instagram Mini Pompadour vijftig/67Minipompadour Minipompadour,door @mattjbarbers / Instagram pompadeur-andrewdoeshair 51/67Klassieke gekamde lijnen@andrewdoeshair / Instagram Mid Skin Fade Pompadour 52/67Medium Skin Fade Pompadour@z_ramsey / Instagram Mid Skin Fade + Korte Pompadour 53/67Korte Pompadour + Mid Skin Fade Mid Skin Fade + Korte Pompadour,door @mattjbarbers / Instagram Korte pompadour aan de zijkant met ondersnit in het midden van de huid fade 54/67Pomp + Hart Part@z_ramsey / Instagram Klassieke Pompadour met Zero Sides 55/67Klassieke Pompadour met Zero SidesCredits: Braid Barbers Skin Fade Pompadour 56/67Huidvervaging pompadour@mensworldherenkappers / Instagram Blonde Pompadour 57/67Blonde Pompadourbron Pompadour Fade 58/67Brede Pompbron Herenkapsels - Huidvervaging met pompadour 2 59/67Huidvervaging en PompRazor Part losjes gestyled Pompadour 60/67Klassieke Pomp en FadeCredits: Braid Barbers Pompadour 61/67Razor Part losjes gestyled Pompadour@z_ramsey / Instagram Stijlvolle pompadour met snor met handvat 62/67Pompadour met hard zijdeel@ Holytigerbarbershopgraz / Instagram Sonic geïnspireerde Pompadourad 63/67Stijlvolle pompadour met snor met handvat@ Holytigerbarbershopgraz / Instagram Pompadour met zijlijnenontwerp 64/67Sonic geïnspireerde Pompadouradmoohammad_hamze / Instagram Grillige bakkebaarden en luide pompadour 65/67Pompadour met zijlijnenontwerpmoohammad_hamze / Instagram Gelikte Pompadour en line-up 66/67Grillige bakkebaarden en luide pompadourmoohammad_hamze / Instagram 67/67Gelikte Pompadour en line-up@ pedrostival_ / Instagram