5 tips om je mannelijke manen te onderhouden

DFree / Shutterstock.com Om je mannelijke manen in topvorm te houdendoorWesley Oaks19 juli 2019 Wesley is de eigenaar van iManscape. Een site waar hij schrijft over dingen als scheren enbaard gereedschap. Om meer van hem te lezen, bezoek zijn website of like iManscape opFacebook.

Toen je je baard voor het eerst serieus begon te nemen en uitgroeide, realiseerde je je waarschijnlijk niet het onderhoud dat ermee gemoeid was. Je baard heeft net als het haar op je hoofd onderhoud nodig. Het proces is echter een beetje anders.

We hebben een paar tips voor je om je mannelijke manen in topvorm te houden. Je hebt de tijd genomen om zo'n schoonheid te laten groeien en nu is het tijd om het te koesteren en te verzorgen.

lang haar baard be
DFree / Shutterstock.com

Wanneer moet je beginnen met baardonderhoud?

Voordat we ingaan op onze baardtips, laten we het hebben over wanneer je je echt op onderhoud moet richten. Als je net overweegt om een ​​baard te laten groeien, is deze sectie ook iets voor jou.Neem even de tijd om na te denken over je baarddoelen en het stadium waarin je je momenteel bevindt. Als je alleen op zoek bent naar een beetje gezichtshaar, zoals een kleine sikje, Vandyke of een dunne baard, dan is je groeifase sneller en is het onderhoud gemakkelijker.

Dunne baard
Dunne baard

Als je de gewone volle baard of iets groters wilt, is het een heel ander proces.

Voor het eerste voorbeeld heb je niet veel moeite nodig en kun je je gezichtshaar over het algemeen onderhouden met een fatsoenlijke trimmer. Als je in de tweede groep valt, is het aan te raden om in het begin tijdens je groeifase een goede baardolie te gebruiken.

Het echte onderhoud begint na wat ik graag de “hobo-baard” noem. Dat is de fase waarin je je alleen concentreert op het uitgroeien van je baard. Concentreer je tijdens deze fase niet op het trimmen en laat alleen je baard groeien. Wanneer je klaar bent om je baard te trimmen in de stijl die je wilt, begint de actieve onderhoudsfase.

Ondersneden baard
Volle baard

Dat is wat ons leidt tot onze volgende tips.

3 januari dierenriem

5 tips om baarduitmuntendheid te behouden

Je hebt de stadia van baardgroei overwonnen, inclusief baardjeuk en de fase van de 'hobo-baard'. Het is nu tijd om je te concentreren op het behouden van wat je hebt bereikt en ervoor te zorgen dat je het kunt behouden.

1. Douchen

Was je baard niet elke dag. Je moet je baard 2-3 keer per week wassen. Zorg er ook voor dat je een echte baardshampoo gebruikt. De normale shampoo is slecht voor je baard en veroorzaakt gespleten haarpunten. Was je baard tot slot niet altijd met superheet water, maar meestal met lauw water.

2. Baardolie

Als je het nog nooit eerder hebt gebruikt, denk je misschien dat je het niet nodig hebt. Maar als je het eenmaal een show geeft, zul je je realiseren hoe krachtig baardolie kan zijn. Pak wat op en gebruik het! Breng baardolie aan na het douchen en een beetje voor het naar bed gaan. Hoe groter de baard, hoe meer druppels er nodig zijn om je baard te oliën. Als u zich in zwaar weer bevindt, moet u mogelijk ook halverwege de dag opnieuw een aanvraag indienen.

3. Baardkammen

Baardkammen zijn geweldig voor het stylen van je baard. Ze helpen niet alleen je baard te stylen, maar het helpt ook om baardolie op de juiste plaatsen te krijgen. Als je eenmaal een fatsoenlijke baard hebt, kan het moeilijker zijn om baardolie bij de basis van je baard te krijgen. Door een kam te gebruiken, wordt de olie dieper en effectiever. Zorg ervoor dat je niet te veel kamt uit gewoonte. Als u uw baard te vaak kamt, kan dit nadelige effecten veroorzaken.

4. Masseren

Het masseren van de huid onder je baard is een zeer gezonde gewoonte. Het stimuleert de doorbloeding en geeft je een sterkere, gezondere baard. Dit is iets wat je onder de douche kunt doen. Het heeft dezelfde positieve effecten als je hoofdhuid masseren.

5. Dieet en lichaamsbeweging

Ok, dus ik wil hier niet cliché klinken, maar het is waar. Dieet en lichaamsbeweging zullen je helpen je baard te onderhouden en hem de broodnodige voedingsstoffen te geven. Het eten van eiwitrijk voedsel zoals vis en noten is een goede manier om dit te doen. Eiwit helpt bij het opbouwen van spieren en in combinatie met lichaamsbeweging produceert je lichaam meer testosteron en dat is het belangrijkste ingrediënt voor een gezondere baard.

houden jongens van zoenen?

Shaggy haar baard

Conclusie

Ik hoop dat je genoten hebt van mijn 5 tips voor het onderhouden van je mannelijke manen. Baarden hebben geduld en toewijding nodig om hun volledige potentieel te bereiken en zelfs het oppakken van 2 van deze tips zal je helpen om in de goede richting te gaan. Bedankt voor het lezen!