40 uitstekende Quiff-kapselideeën - een uitgebreide gids

javi_indy / istockphoto.com 54foto'sdoorIan Chandler24 september 2019

In de afgelopen jaren is het kuifkapsel een van de meest populaire herenkapsels geworden. Het is daarboven met de ondersnit en de pompadour. Als je op zoek bent naar een modieuze stijl die de tand des tijds heeft doorstaan, dan is de kuif misschien iets voor jou. Quiff is geschikt voor een breed scala aan professionele en informele situaties.Garrett Hedlund kuif kapsel
Jaguar PS / Shutterstock.com

Het kuifkapsel is al sinds de jaren vijftig populair. Het heeft een groot aantal variaties en kan worden aangepast voor bijna elke gezichtsvorm, haartype en esthetiek. Deze veelzijdigheid stelt u in staat om het naar uw wens aan te passen. Het is ook geschikt voor een breed scala aan professionele en informele situaties, dus het is geweldig voor de meeste banen. Het ziet er ook goed uit voor scholen die geen strikte kledingvoorschriften hebben.

Nog een voordeel dat het kuifkapsel je geeft: hoewel de kuif algemeen wordt gezien in de mannenmodewereld, zie je waarschijnlijk niet al te veel kuifjes in je dagelijks leven. Dat komt omdat het meer een modestijl is en minder een casual stijl. Dit betekent dat als je ervoor kiest om de kuif te rocken, je meteen opvalt met je stijl.Golvende Quiff gember haar baard e1538375807367Wat is het kuifkapsel?

Wat de snit betreft, lijkt het kuifkapsel in feite op de ondersnit: langer aan de bovenkant en korter aan de zijkanten en achterkant. Het echte verschil is de bovenkant van het haar, die naar boven is gestyled en iets naar achteren is gekamd voor een gestructureerde, opvallende look. Het stylingproces is hier van vitaal belang en we zullen in detail ingaan op hoe u deze eigentijdse look voor uzelf kunt krijgen.

En net als andere volumineuze stijlen, zoals de losse ondersnit, is de kuif een stijl met hoog contrast. Dit betekent dat het lange haar bovenop een schril contrast vormt met het korte haar aan de zijkanten en aan de achterkant.

Ondersnijding met hoog volume, gladde achterkant e1538375842652
@braidbarbers / Instagram

Qua uiterlijk is de kuif nauw verwant aan de pompadour. Beide zijn volumineuze stijlen die het haar naar achteren vegen. Er zijn echter enkele belangrijke verschillen tussen de twee. Jongens die kuifjes dragen, hebben de neiging zich te concentreren op het verticale volume aan de voorkant van het hoofd, en dit is niet altijd het geval bij een pompadour. Veel pompadours kunnen kleiner en minder extreem zijn.

Een ander kenmerk van de kuif is zijn ietwat rommelige karakter. Het haar aan de voorkant van het hoofd is vaak schuin en krijgt een golvend uiterlijk. Pompadours daarentegen zijn meestal strakker en hebben een beetje meer gladheid en glans.

Kuifje 2 e1538375872456

Wat heb ik nodig voor het kuifkapsel?

Het kuifkapsel is een kapsel van gemiddelde lengte vanwege het benodigde volume op de bovenkant van het hoofd. 3 inch is een absoluut minimum voor een goede kuif. Als je langer gaat, van 4 tot 6 inch, krijg je een enorm volume en een grotere kuif. Net als de pompadour, biedt de kuif verschillende lengtes, dus experimenteer en vind wat voor jou het beste werkt.

Je hebt ook producten van hoge kwaliteit nodig en je kunt pommade, gel of wax kiezen, afhankelijk van het exacte type stijl waar je voor gaat. Pomade geeft je kuif een glanzender, gelikter uiterlijk. Gel en wax accentueren de textuur van je haar en helpen ook om het volume te maximaliseren en te behouden.

hij wil casual ik wil serieus

blond haar opgestoken e1537159427179

Je hebt een fantastische föhn nodig, die een cruciale rol zal spelen bij het vormen en op zijn plaats zetten van de kuif. Een goede föhn zal ook helpen om een ​​hoop volume toe te voegen en de meest natuurlijke textuur uit je haar te krijgen. Een diffusormondstuk voor uw föhn kan ook helpen bij het optimaliseren van het droogproces voor stijlen zoals de kuif.

Omdat het stylingproces zo cruciaal is voor het vormen van een mooie kuif, wil je niet minder dan het beste kiezen. Door haarproducten en een föhn te gebruiken die goed presteren en van hoge kwaliteit zijn, zorgt u ervoor dat u de best mogelijke kuif krijgt.

Hoe de Quiff te stylen

Dit is het basisstylingsproces voor een kuif. We hebben er ook een aantal bijgevoegdvan onze favoriete kuifvariatieszodat u de perfecte stijl voor u kunt kiezen.

Er zijn 3 stappen om een ​​geweldige kuif te krijgen:

  • Stap 1:Begin met een vers gedouchte, handdoekdroge haardos. Je haar moet nog vochtig zijn.
  • Optionele stap: je kunt je haar op dit punt föhnen om meer volume toe te voegen. (Kopieer stap 3.)
  • Stap 2:Breng een kleine hoeveelheid product (ongeveer de grootte van uw vingernagel) aan op uw haar en verdeel het gelijkmatig.
  • Stap 3:Föhn je haar in de richting waarin je wilt dat je kuif gaat. Je kunt een kam gebruiken om je haar hoger te plagen en meer volume te krijgen.

Dat is het! Hoewel het eenvoudig lijkt, is het een kwestie van experimenteren. Je zult de exacte techniek moeten vinden die voor jou werkt om een ​​fantastische kuif te produceren. Als je geen resultaten krijgt die je bevallen, probeer dan een hogere warmte-instelling of een diffusormondstuk op je föhn.

Als je eenmaal de kunst van de basiskuif onder de knie hebt, zijn hier enkele van onze favoriete kuifvariaties die je kunt proberen.
De moderne kuif 1/54De moderne kuif

De moderne kuif is het antwoord van vandaag op een klassiek, schoon kapsel met een beetje persoonlijkheid. Een scherpere vervaging aan de zijkanten en achterkant geeft je een scherpe, moderne look, terwijl een minder uitgesproken vervaging een meer ontspannen gevoel geeft.

Hoe de Modern Quiff te stylen - Handdoekdroog haar, licht vochtig latend. Wrijf wat pommade of wax op je vingertoppen en haal het door je haar, plaag de voorkant en kam de rest naar achteren. Als je wat meer volume wilt, voeg dan een beetje mousse toe. Werk af door de kuif op zijn plaats te föhnen.

Ryan Gosling Clean Sweep zonder deel maart 2013 twee/54De korte kuif

De korte kuif lijkt op de moderne kuif, maar geeft een jonger, meer casual gevoel. De bovenkant is veel korter gesneden op ongeveer 2-4 inch en gaat meestal gepaard met een scherpe vervaging of ondersnijding aan de zijkanten. Deze snit is perfect voor mannen die een strakke look willen met zo min mogelijk gedoe.

JStone / Shutterstock.comLang geföhnde kuif 3/54De Krullende Kuif

De gekrulde kuif is eigenlijk de lange kuif voor mannen met krullend haar. Het effect is minder strak en gepolijst, maar meer artistiek en ontspannen.

Hoe de gekrulde kuif te stylen - Style de gekrulde kuif zoals je een gewone kuif zou doen. Het kan echter nodig zijn om een ​​kam met wijde tanden te gebruiken om het haar gemakkelijker te kunnen manipuleren. En als je krullen bovenop je kuif wilt, zorg er dan voor dat je ze niet plat maakt met product of föhnen.

In de war gekruld haar aan de zijkant 4/54Lang geföhnde kuif

De lange kuif is een veel dramatischer uiterlijk voor een moderne, goed verzorgde man. Net als bij de vorige kapsels zijn de zijkanten kort gehouden, maar het haar aan de bovenkant langer. Dit geeft het aanzienlijk meer volume. Typisch, hoe langer je haar, hoe meer tijd het kost om te stylen, en dit klopt hier. Maar het uiteindelijke resultaat is het meer dan waard.

Hoe de lange kuif te stylen - Het stylingproces is bijna identiek aan dat van de basiskuif, maar er zijn twee belangrijke verschillen. Ten eerste moet je misschien een hogere temperatuur gebruiken vanwege de hoeveelheid haar die ermee gemoeid is. Ten tweede heb je misschien wat meer product nodig om je langere haar de stevigheid te geven die het nodig heeft.

@emilio_wrk/ Instagram De Side Quiff 5/54De rommelige kuif

Dit is de perfecte combinatie van stijlvol en casual. Dezelfde principes voor elke kuif zijn nog steeds van toepassing, maar in plaats van te pimpen, is het de bedoeling om je haar ongeveer in vorm te krijgen zonder ervoor te zorgen dat alles glad is. Het effect is een duivelse houding, terwijl het er nog steeds goed uitziet. Dit is de beste manier om er zonder veel moeite stijlvol uit te zien.

Hoe de Messy Quiff te stylen – Doe je basis kuifvoorbereiding, maar in plaats van je haar zorgvuldig op zijn plaats te kammen, kam je gewoon wat mousse met je vingers en föhn je het droog. Je kunt een beetje haarlak aan de voorkant toevoegen om te voorkomen dat haar in je ogen valt.

@agusdeasis / Instagram Zijkuif, taps toelopende fade 6/54De Side Quiff

Het zijkuifkapsel is in wezen een moderne kuif met een uitgesproken deel. U kunt uw haar eenvoudig scheiden, of, voor meer definitie, uw kapper kan een harde scheiding in uw haar knippen. Deze variatie op voegt een mooie, keurige toets toe aan dit kapsel.

Hoe de zijkuif te stylen - Begin alsof je een moderne kuif aan het stylen bent, maar trek je haar naar één kant zodat er een definitieve lijn is die je boven- en zijkant scheidt. Breng een beetje haarlak aan en druk je vingers langs de lijn. Maak de look af door de rest van je haar in de tegenovergestelde richting van je scheiding te kammen.

De Rockabilly Quiff 7/54De Undercut Quiff

De ondersneden kuif is een ander hybride kuifkapsel. Het ziet eruit als een moderne kuif bovenop, maar de zijkanten zijn volledig geschoren, waardoor het een alternatief randje krijgt. Perfect voor de moderne hipster.

@ barberiaharo / Instagram De Psychobilly Quiff 8/54De Rockabilly Quiff

Dit is de vader van alle kuifkapsels voor mannen. Denk aan Elvis of John Travolta in Grease. De langere top is gekamd en met een beetje hoogte uit het gezicht gestyled. Het is ook in een punt gekamd of naar voren gekruld aan de voorkant. Een variatie op de rockabilly kuif is de Morrissey kuif, die kortere zijkanten heeft en wat losser is opgemaakt.

Hoe de Rockabilly Quiff te stylen - Breng het product gelijkmatig in het haar aan. Kam het uit het gezicht en föhn het in vorm. Voor een vleugje vintage rockabilly, neem je een haarlok van de voorkant van je hoofd, krul je het met je vinger en trek je het naar voren op het voorhoofd.

De rommelige kuif van Johnny Depp 9/54De Psychobilly Quiff

De psychobilly kuif is de punkversie van rockabilly, een combinatie van een ernstige ondersneden kuif, de klassieke rockabilly kuif en een hanenkam. De psychobilly-kuif wordt ook wel een wig genoemd vanwege de scherpe hoeken waarin het haar is gestyled. Deze stijl is geweldig als je op zoek bent naar een keurige manier om je voorsprong te behouden.

Hoe de Psychobilly Quiff te stylen - Dit vereist wat tijd en geduld. Begin met vochtig haar. Breng een ruime hoeveelheid extra stevige hold-gel aan en kam het door het haar. Begin aan één kant en werk overdwars, breng haarlak aan en kam je haar naar boven. Föhn het tenslotte op zijn plaats.

De luchtige kuif met zijdeel_ 10/54De rommelige kuif van Johnny Depp

Dit gekke kuifkapsel is net zo gek als de piraat zelf! Het is lang, stekelig en funky - wat wil je nog meer?

Shutterstock Zijdelings geborsteld taps vervagen elf/54De luchtige kuif met zijdeel

De slimme verhouding van het kuifvolume tot het zijvolume accentueert een toch al knappe gezichtsvorm in dit unieke kapsel.

@crowbarber/ Instagram slicked back undercut kuif verticaal kapsel 12/54Met de hand geborsteld vervagen

De kuif is nog een ander kapsel dat schittert wanneer het wordt gecombineerd met taps toelopende of vervaagde zijkanten. Dit lengtecontrast speelt ook in op de gezichtsvorm.

@trimz_barbershop / Instagram Geverfde gebroken kuif met lagen 13/54Nette Quiff

Een nette kuif is de perfecte optie voor als je iets meer ingetogen nodig hebt. Het is nog steeds ongelooflijk stijlvol, maar het is nu iets dat je naar de bruiloft zou kunnen dragen.

Geverfde, handgeborstelde kuif met taps toelopende zijkanten 14/54Gebroken kuif met lagen

Elk kapsel in laagjes aanbrengen kan veel werk zijn, maar deze zorgvuldig ontworpen kuif laat je zien hoe de moeite waard dat kan zijn.

@adhbrand / Instagram Kuifje vijftien/54Geverfde highlights met de hand geborsteld

Met de hand geborstelde stijlen zijn favoriet bij iedereen die onderweg zijn stijl aanpast. Of het nu net buiten het veld of buiten de ring is, u hebt geen werktuigen nodig om deze snede te repareren.

@ ambarberia / Instagram Kuifje 16/54Klassieke Quiff

Deze lange en weelderige klassieke kuif is de perfecte stijl voor mannen die een statement willen maken. Nee, die uitspraak is niet alleen 'kijk mij aan!'

kuif,door @we_married_hair / Instagram Kuifstijl mannenhaar 17/54Eenvoudige kuif met baard

Deze gemakkelijke kuif brengt de dingen echt 'terug naar de basis'. Onnodig te zeggen dat een eenvoudige kuif nog steeds een goede kuif is, vooral in combinatie met een coole zonnebril en fris gezichtshaar.

door @virogas.barber / Instagram De rommelige kuif van Brad Pitt 18/54Vingergekamde kuif met ondersnit

Hier is nog een voorbeeld van een kuif die niets te extreem is. De undercut-stijl is soepel en sexy en werkt voor elke gelegenheid.

bron Gestrande kuif met taps toelopende zijkant 19/54Casual top van Brad Pitt

Zie deze rommelige, verwarde stijl als een losse kuif. Haarlokken vliegen alle kanten op, maar de algehele look is opzettelijk en stijlvol.

hoe lang duurt de wittebroodswekenfase?
Kathy Hutchins / Shutterstock.com Geborsteld Quiff Kapsel Blond twintig/54Gestrande kuif met taps toelopende zijkant

Kuifjes en veel volumes gaan hand in hand. Deze lange kuif maakt een gedurfd statement dat je zal onderscheiden.

@ 4hairpleasure / Instagram Rommelig uitblazen eenentwintig/54Geborsteld kuifblond

Niet alle kuifjes hoeven netjes en opgeruimd te zijn. Deze rommelige, aan de zijkant geborstelde kuif bewijst dat je nog steeds een kuif kunt houden en de 'net uit bed gerolde' look kunt rocken.

Elegant kuifkapsel 22/54Rommelig uitblazen

Als je dik, stug haar hebt, dan is deze kuif iets voor jou. De kuif zelf wordt in meerdere richtingen uitgeblazen, waardoor er veel beweging ontstaat.

@ egobarbers / Instagram Taper Fade met Quiff 2. 3/54Elegant kuifkapsel

Deze zachte, beschaafde kuif voegt een vleugje klasse en verfijning toe en verheft dit trendy kapsel van casual naar formeel.

Kuifkapsel 24/54Taper Fade met Hand Brush Up

Deze kuif is misschien klein, maar zit boordevol stijl. Om deze look te bereiken, wordt het haar met de vingers naar achteren geborsteld in plaats van met een kam, wat zorgt voor een meer ontspannen beweging.

@birdcobarbers / Instagram Gevleugelde golvende kuif 25/54Die slappe dunne strengen

Wanneer een kuif lang wordt, hebben de lokken de neiging om los te hangen aan de zijkanten. Waarom profiteer je daar niet van met deze relaxte stijl?

Kuifkapsel,door @menshairstyles / Instagram Onregelmatige top met taps toelopende vervaging 26/54Gevleugelde golvende kuif

Probeer deze gevleugelde kuifstijl voor een unieke look! Het haar op de rug is naar boven gevormd in twee vleugels, die de kuif in het midden omlijsten.

@r.braid / Instagram Geborsteld terug met hoog volume 27/54Onregelmatige top met taps toelopende vervaging

Als je een fan bent van die gekamde look, probeer dan dit kapsel. De kuif is met de vingers geborsteld om duidelijke pilaren te creëren die naar boven gericht zijn.

@agusdeasis / Instagram Rommelige Kuif 28/54Geborsteld terug met hoog volume

Hier is een nette, gelijkmatige look die modieus en tijdloos is. Een taps toelopende pijpen houdt de zijkanten georganiseerd en vestigt de aandacht op de grote kuif.

@squirebarbershop / Instagram Getextureerde Kuif 29/54De rommelige kuif

Een andere kijk op de rommelige kuif, dit kapsel wordt gekenmerkt door tonnen volume en textuur. Dit is geweldig als je fijner haar hebt maar toch een kuif wilt.

@hudson.hair/ Instagram Gemberpompadour met Taper Fade 30/54Getextureerde Kuif

Als je dik haar hebt en als je op zoek bent naar maximale textuur, dan is deze look iets voor jou. De kuif is extreem getextureerd en heeft een matte afwerking die de stijl verenigt.

Getextureerde Kuif,door @ambarberia / Instagram Open Quiff met lagen 31/54Handgeborstelde lagen met Taper Fade

Deze kuif overschrijdt de grens tussen netjes en rommelig, wat resulteert in een winderige uitstraling. De fade en subtiele line-up ronden de stijl af.

@agusdeasis / Instagram Losgekoppelde ondersnijding met Quiff bovenop 32/54Quiff openen met lagen

Deze lange, vloeiende kuif maakt gebruik van lagen om een ​​zeer volle stijl te creëren. Tegelijkertijd is het heel casual.

@stephenj.barber / Instagram Kuifkapsel 33/54Losgekoppelde ondersnijding met Quiff bovenop

Deze extra opgeruimde kuif is geïnspireerd op retrostijlen. De extreme loskoppeling benadrukt de kuif en voegt nog meer flair toe.

Losgekoppelde ondersnijding met kuif bovenop,door @javi_thebarber_ / Instagram Modern Quiff-kapsel 3. 4/54Kuifkapsel

Eenvoudig en duidelijk, dit is een no-nonsense kuif waar je gewoon niet fout mee kunt gaan. Langere zijkanten dragen bij aan het ontspannen gevoel van deze look.

Kuifkapsel,door @menshairstyles / Instagram Langere, geborstelde baard 35/54Moderne warrige kuif

Dit is niet je typische kuif - in plaats daarvan is het een extreem stijlvolle kijk op de originele snit. De top is warrig voor een golvende uitstraling.

bron Lange kuif 36/54Langere kuif

Hier is nog een geweldige kuif die veelzijdig en comfortabel is. Deze kuif is van gemiddelde lengte en vertrouwt op zowel volume als textuur, wat resulteert in een gelijkmatige look.

Opgepoetste kuif 37/54Golvende tot gekrulde top met taps toelopende, lange kuif,door @spukthebarber / Instagram Licht golvende textuur met schone kuif 38/54Opgepoetste kuif@deakinandwhite/ Instagram Losse gestrande kuif 39/54Licht golvende textuur met schone kuif@ jediclippertricks / Instagram quiff-patty_cuts 40/54Losse gestrande kuif@ meha_barber / Instagram Zijwaarts geveegde kuif 41/54Casual Temple Fade met hoog volume@patty_cuts / Instagram Slordige Kuif 42/54Zijwaarts geveegde kuif Zijwaarts geveegde kuif,door @mattjbarbers / Instagram Rommelige Kuif 43/54Verwarde kuif Verwarde kuif,door @alan_beak / Instagram Kapsel met hoog volume 44/54Rommelige kuif Rommelige kuif,by @jelle.vissers / Instagram Top zware textuur Vier vijf/54Kuifje met hoog volumePoets het op voor Quiff 46/54Eenvoudige taps toelopende zijkanten@russ_thebarber / Instagram quiff-anthonythebarber916 47/54Huidvervaging Quiffbron kuif 48/54Opgepoetste Quiff Gelpi/shutterstock.comBen Hardy 49/54Gemarkeerde golvende borsteltop@drehair / Instagram Side Quiff en Low Fade vijftig/54Lange bovenkant met zijborstel@anthonythebarber916 / Instagram Verwarde strengen met taps toelopende zijkanten 51/54Gekamde Pompmadour@ alexthebarber305 / Instagram 52/54Ben Hardy's natuurlijke kuifDFree / Shutterstock.com 53/54Gestileerde zijkuif en lage vervaging@abbas_ahmadifard/Instagram 54/54Verwarde strengen met taps toelopende zijkanten@iisakkinummi / Instagram