30 kapsels aan de zijkant: een klassieke stijl voor heren

Piotr Zajac / Shutterstock.comPerfect voor zowel informele als formele situaties42foto'sdoorIan Chandler21 juli 2021

Het kapsel aan de zijkant is een van de weinige kapsels die de tand des tijds heeft doorstaan. Het dateert helemaal terug tot de jaren 1910 (en mogelijk eerder), en je kunt het vandaag nog steeds op duizenden en duizenden hoofden zien.Waarom heeft het zo lang geduurd? Nou, het is een bijzonder veelzijdig kapsel. Het is leuk voor zowel informele als formele situaties, en het iseen ideaal kapsel voor een kantoorbaan of werkplek.Er is ook niet veel voor nodig om te stylen, en met een beetje werk in de ochtend heb je een keurige snit die klaar is om te gaan.

Bradley Cooper zijdeel stekelige stoppels e1538984192735
Featureflash Fotoagentschap / Shutterstock.com

Wat is het kapsel aan de zijkant?

Zoals de naam al aangeeft, is het kapsel aan de zijkant afhankelijk van een zijscheiding. Maar er is meer aan de hand dan dat. De bovenkant en zijkanten zijn op traditionele wijze geknipt om het kapsel in de zijscheiding een allround tijdloze look te geven. Het resultaat is een korte, nette stijl.Het zijgedeelte werkt het beste bij dikker haar, hoewel het ook mogelijk is om te stylen met fijner haar. Net als de overkam en andere korte kapsels, past deze het beste bij vierkante en ovale gezichtsvormen.Klassiek oud gewatteerd topje met zijscheiding 500x625
@adamoc_hair / Instagram

Hoe het kapsel aan de zijkant te krijgen

Hoewel het kapsel algemeen bekend staat als het 'kapsel aan de zijkant', kennen veel kappers en stylisten het onder verschillende namen. Deze omvatten het zakenmankapsel en een traditionele snit met een zijscheiding. Omdat het zoveel namen heeft, raden we aan om een ​​foto mee te nemen om aan je kapper of stylist te laten zien.

Om je verder te helpen, zijn hier de fijnere details van het kapsel aan de zijkant, zodat je precies kunt specificeren wat je wilt.

Colin Farrell klassieke gentleman gladde achterkant
Joe Seer / Shutterstock.com

Ongeveer 2 tot 4 inch haar bovenop is het beste voor deze snit. Hoe langer het haar, hoe meer volume je haar zal hebben. De zijkanten moeten worden afgeknipt met een scheermes op een instelling van #3 tot #6. Je wilt ook een taps toelopende of vervaging aan de zijkanten en een taps toelopende halslijn.

Als je wilt, kun je je kapper of stylist ook vragen om je een hard deel te geven, een geschoren lijn die een duidelijk gedefinieerd deel creëert. Dit maakt het kapsel opvallender en contrasteert de bovenkant met de zijkanten.

vervaagde huid met zijscheiding e1538984154628
@zeke_the_barber / Instagram

Hoe het kapsel aan de zijkant te stylen

Het zijgedeelte vereist een pommade van goede kwaliteit. Suavecito Original Hold en Layrite Original zijn twee van onze favorieten. Breng het product aan op handdoekdroog, licht vochtig haar. Als je een glanzende, gladde look wilt, gebruik dan een royale hoeveelheid (een kwart maatschepje met je vinger).

Kies vervolgens een punt op de achterkant van je hoofd, links of rechts. Je gaat al je haar kammen tot dit punt. Om dit te doen, kam je je haar weg van je kant en ook naar achteren. (Als je haar aan de korte kant is en je moeite hebt om het naar achteren te kammen, kam het dan gewoon weg van je kant.)

Jason Sudeikis zijdeel
Featureflash Fotoagentschap / Shutterstock.com

Als je al dat haar naar achteren hebt gekamd, kam je de zijkanten naar beneden. Als je wilt, kun je een beetje haarlak gebruiken om het kapsel op zijn plaats te houden, en je bent klaar met het stylen van het kapsel aan de zijkant.

Experimenteer met verschillende hoeveelheden pommade en verschillende manieren om deze snit te stylen. Het zijdeel is een veelzijdige snit en je kunt ermee spelen om te zien wat het beste bij je persoonlijke stijl past.

Ed Westwick 1/42Oorverstopping van Ed Westwick

Het zijdeel is een klassieke, eenvoudige stijl en het zijdeel van Ed Westwick is een voorbeeld van die kwaliteiten. Achterover gekamd en achter het oor weggestopt, is dit zijdeel stijlvol en toch ontspannen.

Everett-collectie / Shutterstock.com Ryan Reynolds undercut kapsel twee/42Ryan Reynolds zijdeel met ondersnijding

Voor een verfijnde look kun je niet fout gaan door twee van de meest populaire hedendaagse kapsels te combineren: de zijscheiding en de ondersnit.

Featureflash Fotoagentschap / Shutterstock.comBrad Pitt kapsel aan de zijkant 3/42Zijdeel van George Clooney

Dit langere kapsel aan de zijkant geeft het haar een dikkere, vollere uitstraling, maar het is nog steeds gedefinieerd dankzij het prominente deel.

makarenkodenis / Shutterstock.com Andrew Garfield halflang zijdeel met naar achteren geborsteld haar 4/42Brad Pitts klassiek zijdeel

Wil je een heel eenvoudige stijl? Probeer deze eens uit. U kunt deze look bereiken door het haar eenvoudig in tegengestelde richtingen te kammen, waarbij u de scheiding als scheidingswand gebruikt.

s_bukley / Shutterstock.comZijdeel met golvende lange pony 5/42Chris Pine Zijscheiding met baard

Hoewel de meeste delen meestal erg opvallen, kunnen ze ook subtieler zijn. Hier is het haar van Chris Pine slechts licht gescheiden en is er geen zichtbare scheidingslijn. Dit heeft de neiging om het haar er dikker uit te laten zien.

Twocoms / Shutterstock.comSlick Swept Zero Fade Hard Part 6/42Klassiek Gentleman Langer Zijdeel

Deze herensnit is niet voor niets een klassieker. De elegante zijscheiding en het netjes gestylede haar geven de drager een zeer scherpe en verfijnde uitstraling.

s_bukley / Shutterstock.comjij gaat uit elkaar 7/42Golvend zijdeel

Jongens met golvend haar kunnen ook zijdelen goed dragen. Een mild deel, zoals hier getoond, kan worden gebruikt om de richting van het haar te veranderen en extra textuur te geven.

Kathy Hutchins / Shutterstock.com platte bovenkant, hoog volume, verticaal, zijdeel, ondersnijding 8/42Deel met haar naar achteren geborsteld

Onderdelen kunnen worden gebruikt met andere stylingtechnieken om uitstekende resultaten te verkrijgen. Dit kapsel maakt gebruik van zowel naar achteren geborsteld haar aan de voorkant als uit elkaar aan de zijkant voor een slimme maar enigszins rommelige look.

hoe zet ik mezelf buiten
Featureflash Fotoagentschap / Shutterstock.comTienerjongens | Zijscheiding, ondersnit, klassiek kapsel 9/42Zijscheiding met krullend haar en baard

Als je krullend haar hebt, bekijk dan deze variatie aan de zijkant. Een prominent deel wordt gebruikt om de zijkanten netjes te houden, en het haar aan de andere kant en aan de voorkant mag op natuurlijke wijze omhoog en naar buiten springen.

@kings_of_the_underworld/ Instagram Ivy League Fade 10/42Golvende lange pony

Hier is een stijl voor haar dat van nature erg golvend is. Het zijdeel helpt om alle aandacht te vestigen op de lange, vloeiende pony aan de voorkant.

@ jodytaylorhair / Instagram side-parts-patty_cuts elf/42Slick Swept Zero Fade Hard Part

Dit kapsel heeft een retrostijl en brengt het naar het heden met enkele opvallende updates. Het moeilijkste is iets dat je in de jaren vijftig niet zag, maar het voegt onmiskenbare branie toe aan dit kapsel.

Credits: Braid Barbers Ewan McGregor Kapsel aan de zijkant 12/42Zijwaarts geveegd met deel

Het is moeilijk om fout te gaan met opzij geveegd haar. In dit voorbeeld kun je zien hoe een zijdeel een modieus tintje geeft aan de opzij vallende stijl.

Shutterstock Zijdeel geveegd 13/42Hoog volume

Hier is een unieke manier om een ​​zijdeel te stylen. In plaats van het deel te gebruiken om het haar te verdelen, kunt u het gebruiken om een ​​hoog volume te omlijsten zoals hier getoond.

Schoon taps vervagen 14/42Natuurlijk zacht deel

Dit zachte en geleidelijke deel geeft het haar een nonchalante uitstraling die ideaal is als je de voorkeur geeft aan een meer ontspannen stijl.

@cartersupplyco / Instagram Zakelijk kapsel aan de zijkant vijftien/42Ivy League Fade

Dit is een van de talloze variaties van de Ivy League. Met een hoge vervaging en een dun zijdeel, is dit kapsel een uitstekende keuze voor een formele look.

door @z_ramsey / Instagram Zijdeel Herenkapsel Rood 16/42Overkammen met hoog zijdeel

Door een deel hoger op het hoofd te maken, kunt u het gezicht langer maken en de aandacht vestigen op het haar bovenop.

@patty_cuts / Instagram Klassiek taps toelopend zijdeel 17/42Zijdeel van Ewan McGregor

Deze rommelige zijscheiding is een losse en casual look die geweldig is voor alle haartypes. Het vereist ook minimale styling; je kunt het eenvoudig op zijn plaats borstelen.

wat is compromitterend in een relatie?
Kathy Hutchins / Shutterstock.comKorte pompadour aan de zijkant met ondersnit in het midden van de huid fade 18/42Hard deel met tapsheid

Hoewel dit een eenvoudige stijl is, pakt het een klap uit. Het harde deel is een gewaagde draai aan dit anders klassieke kapsel, en de tapsheid houdt alles netjes.

@cartersupplyco / Instagram Vloeiend zijdeel met vervaagde ondersnit 19/42Zijdeel naar achteren geveegd

Op zoek naar een korter kapsel? Deze korte collegiale snit is een goede onderhoudsarme optie met een drop fade en een hard gedeelte.

bron Zijdeel en Brush-Back van Benjamin McKenzie twintig/42Schoon taps vervagen

Bovenaan is dit kapsel een klassiek herenkapsel. De vervaging aan de zijkanten brengt deze look echter in het heden. Tot slot zorgt een prominent deel voor een dramatisch effect.

@ figarosbarbershoplisboa / Instagram Het natuurlijke deel van Bill Skarsgard eenentwintig/42Klassiek zijdeel

Als je je haar halflang wilt houden, maar iets wilt dat er stijlvol en zacht uitziet, dan is dit kapsel voor een zijscheiding misschien iets voor jou.

Credits: Braid Barbers Hard deel zijwaarts geveegd blond 22/42Zacht deel

Een subtiel deel kan worden bereikt door het haar eenvoudig in tegenovergestelde richtingen te kammen. Dit is een goede optie als je dun of fijn haar hebt.

bron Minty Cool Top met scherp zijdeel 2. 3/42Klassiek taps toelopend blond haar

Dit kapsel bereikt een asymmetrisch effect door een gemengd zijdeel te gebruiken voor de overgang van de korte zijden naar het bovenstuk met hoger volume.

@zeke_the_barber / Instagram huidvervaging hard zijdeel pompadour 24/42Zijdeel met Pompadour

De pompadour en het zijdeel zijn altijd hand in hand gegaan. Deze combinatie is tijdloos en nog steeds een goede keuze.

@z_ramsey / Instagram Zachary Quinto Zakenman kort zijdeel 25/42Vloeiend zijdeel met vervaagde ondersnit

Deze stijl aan de zijkant is anders dan de meeste looks die we hebben laten zien. In plaats van het deel dat het korte en lange haar scheidt, scheidt het twee delen van langer haar, terwijl de ondersnit de scheiding vormt tussen de korte en lange delen.

@rockstarsbarberscradleyheathr/ Instagram Zijkant geborsteld met kortere zijkanten 26/42Zijdeel en Brush-Back van Benjamin McKenzie

Benjamin wordt elke dag jonger en dit is wat deze foto laat zien. Ditklassiek dunharigzijgedeelte is geweldig waar dezijkanten zijn bijgesnedenen taps toelopend allemaal netjes. Debovenkant is zijdelings gekanteldmet een deel tussen de zijkanten. Merk op dat het zijgedeelte iets hoger is dan normaal, dat is McKenzie's zwier.

DFree / Shutterstock.com Lang taps kapsel met zijscheiding 27/42Bill Skarsgard's natuurlijke deel en medium gewas

Kan Bill nog beter zijn dan dit? Het haar is zo on fleek met zijnlang dun haar bovenopentaps toelopend aan de zijkanten. Het zijgedeelte is bijnaeen middendeelmaar het is iets aan de lage kant. Omdat er geen gezichtshaar is, gaat de aandacht helemaal naar het kapsel bovenop. Dit is zowel geniaal als scherp.

Ga+Fullner / Shutterstock.com Kathy Hutchins klassiek zijdeel 28/42Hard Deel Taper Fade Blond

Een zeer subtiele zijscheiding met perfect gekamde zijborstel. Bovendien zijn de scherpe enuitgehouwen line-upsmet kantennetjes midden vervaagdnaartempel vervagen. Dit alles vormt een zeer formeel enklassiek kapselen deze is perfect in balans meteen stoppelbaard. Hierdoor lijkt het een geheel.

@ chrisbryant93 / Instagram Nette kant geveegd met dikke textuur 29/42Minty Cool Top met scherp zijdeel

Wie zei dat zijdelen alleen dat formele en retro kapsel kunnen zijn? Hier is een voorbeeld dat je bijna alles poppy en bling kunt maken. De kant isscherp midden vervaagdmetline-ups vervagente. Bovendien is het meest voor de hand liggende deel:de mint kleurstofdat roept mode!

@peladesign_official / Instagram Zijdeel Plus gladde achterkant Plus te cool 30/42Huidvervaging pompadour

Dit is het klassieke zijdeel met eendun haar pompadourmet zijkanten netjestapsheid vervaagd. Deze vervaging kan ook onder vallenhoge vervagingen men kan zien dat er geen isrij. Dat gezegd hebbendede pompadour bovenopmaakt het voegt omtrek en leven. Bovendien is dit bijna James Bond, toch?

@zeke_the_barber / Instagram zijdeel 31/42Zakelijk onderdeel van Zachary Quinto

Zachary heeft dit leukpocky getextureerd haardat uitsteekt en zijdeel maakt het perfect voor hem. Dezijkanten lopen taps toerecht omhoog waarbij de bovenkant aan de zijkant wordt geborsteld. Bovendien,het dikke haartextuur zorgt ervoor dat het er sterk en dominant uitziet ende baarddoet het werk van het balanceren van het ondervlak.

Featureflash Fotoagentschap / Shutterstock.comZijdeel 32/42Zijdeel + Mini Pompadour

Er is geen enkele haarlok die niet weet wat te doen. Alles is hier gewoon perfect met de bovenkant klein enslanke pompadourbijnaeen gladde rug. De zijkanten zijnmidden vervaagdmetline-ups vervaagdtussendoor ook. Dat alles mettempel vervagendie overgaat in de baard, maakt het een zeer evenwichtig kapsel.

Mini Pompadour,door @mattjbarbers / Instagram Zijdeel 33/42Zijkant geborsteld met kortere zijkanten

hebbendun maar bruisend haaris niet altijd slecht en hier is het voorbeeld. Alles wat je nodig hebt is watmooie haarproductenom het haar in een bos te houden en BOOM! Het zijgedeelte is hier duidelijk als debovenkant is langeren zijkanten zijnmooi taps toelopend. Er gebeurt niet veel anders dan dat, maar kijkde line-ups? Ze zijn in vorm.

@brinie / Instagram zijdeel 3. 4/42Lang taps kapsel met zijscheiding

Dit is hoe klassiek eruit ziet, dicht, dun zijdeel ennaar de zijkant geduwdemet uiterste precisie. Bovendien is er geentaps toelopend aan de zijkantenof de halslijn, maar toch, het is perfect gecontroleerd. De bovenkant kan zijngekuistof eenklassieke pompadourdoet zijn werk prima.

Lang taps kapsel met zijscheiding,door @mattjbarbers / Instagram 35/42Klassiek zijdeel

James Bond ben jij dat? Dit is deklassieke snit uit de jaren 90met zijkanten die minder volume hebben maar niet gelaagd zijn doortaps toelopend. De top is een blend tussennaar de zijkant geduwdeenpompadour, meestal krijg je die blik metwat haarwaxen handbewegingen, niet te moeilijk om te doen, maar ziet er toch onstuimig uit.

Kathy Hutchins / Shutterstock.com 36/42Golvend natuurlijk zijdeel

Wie zegtdun haaris een probleem, bekijk het hier, er is absoluut niets met dun haar. Deklassiek zijdeelmet devolume bovenaanmet zijkanten die taps toelopen, is de juiste keuze. Deze heeft ook watgouden glanzende kleurstofdat trekt de aandacht naar boven. Zoveel om van te leren, nietwaar?

brandl / Shutterstock.com 37/42Nette kant geveegd met dikke textuur

Dit is een stap dichter bij de klassieke Steve Jobs-look, zwarte coltrui is de juiste keuze. Bovendien,het zijgedeelteis zo sterk en dicht. Dat is nu watdik haargeeft je, hoewelvergeet de zijkanten niet te borsteleneen beetje zodat het er gecontroleerd uitziet en eindelijk,wat haarwaxzorgt ervoor dat het allemaal bij elkaar blijft.

@raduvitca / Instagram 38/42Zijdeel Plus gladde achterkant Plus te cool

Dit is zonder twijfel de echte Joker! Het klassieke zijdeel metgladde achterkantis het perfecte recept. Ook,het haar is dundus deze stijl zorgt ervoor dat je er volledig onder controle uitziet enwat haarwax faalt nooithelpen. Alles bij elkaar houden is de sleutel tot deze stijl.

@ryan_davieshall / Instagram 39/42Eenvoudig zijdeel met kortere zijkanten

Welkom bij deretro land van zwiermet een subtiel zijdeel metnaar de zijkant geduwde. Bovendien is dezijkanten lopen taps toeeen beetje of zo. Deterugwijkende haarlijnmaakt het nog beter met de lichte duw naar achteren van het haar. De tempel is nog niet vervaagd en loopt taps toe.

@oldandnewtownbarbershop.cz / Instagram 40/42Reglement Cut Look Alike

Er zijn zoveel dingen om hier te bespreken, dus laten we beginnen metde dikke kantdeel metmidden vervagen. De zijkanten zijn ondergesneden taps toelopend om het er aan de zijkanten gebalanceerd uit te laten zien. De top is echternaar de zijkant geduwdemet een licht teruggeduwde textuur.De haarproductendoe recht aan de stijl om deze intact te houden.

@juliuscaesar / Instagram 41/42Zijborstel met dun deel

Het moderne zijgedeelte is vrij nieuw en heeft alles wat je nodig hebt. Dezijkanten zijn half vervaagdmet de top nog pokkyzijwaartse beweging. De line-up is vervaagd met eentempel vervaagdbovendien is het allemaal in de baard gemengd om het er gebalanceerd uit te laten zien.

door @dannyandcobarbers / Instagram 42/42Dun haar met taps toelopende zijkanten

Er is niets beter dan dun haar dat teruggeduwd wordt metbehoorlijk wat trek. Bovendien is dezijkanten zijn half vervaagdtoch licht gedaald. Volgende detaps toelopende zijkantmet lagen om het er dik maar niet te sjofel uit te laten zien.De haarwaxmet een droge look maakt het verschil.

@jakes_barber_shop / Instagram