De 2021-gids voor tondeusematen

@reyesthebarber / InstagramBeheers de tondeuses voor kapsels altijd en overal9foto'sdoorIan Chandler5 september 2021

Als je de afgelopen weken thuis hebt gezeten, dan ben je waarschijnlijk al lang toe aan een knipbeurt. Misschien heb je wat tutorials over het knippen van haar bekeken, maar ben je nog steeds in de war over de maten van tondeuses. In deze visuele gids laten we je zien hoe elke tondeuse eruit ziet en geven we je wat stijlinspiratie.

Ryan Gosling Clean Buzzcut augustus 2005 1/9Ryan Gosling Clean Trim | Clippers Maat 0

Een tondeuse-instelling van 0 zorgt voor de kortst mogelijke snit (afgezien van het afscheren van al je haar en kaal worden). Het geeft je effectief een huidvervaging overal, dus deze lengte is het beste voorsuper korte buzz-cutszoals de hier getoonde.

Featureflash Fotoagentschap / Shutterstock.comBuzz Cut Hardy twee/9Zayn Maliks schone look | Clippers maat 1

#1 tondeuses laten ongeveer 1/8 inch haar op je hoofd achter, dus je haar zal er aanzienlijk voller uitzien dan wanneer je een #0 zou gebruiken. Het is natuurlijk nog steeds extreem kort, maar het verschil is merkbaar.voormalig dik meisje
Zachary Quinto korte buzz-cut met snor 3/9Tom Hardy Spleet | Clippers maat 2

Met een # 2 bewaker (wat overeenkomt met ongeveer 1/4 inch haar), heb je eigenlijk een paar stylingopties zoals wat Tom Hardy hier heeft gedaan met zijn gespleten haarlijn.

4/9Zachary Quinto Pocky Haarlijn | Clippers maat 3

Een bewakermaat van 3 geeft je 3/8 inch haar, en op deze lengte kun je een serieus lichaam aan het haar zien. Zelfs van een #2 naar een #3 gaan maakt een enorm verschil. We raden de #3 aan als je niet super short wilt gaan.

lev radin / Shutterstock.com 5/9Schoon Chris Evans | Clippers maat 4

Een # 4 tondeuse brengt je tot een halve centimeter haar, wat het geweldig maakt voor schone en scherpe stijlen zoals die van Chris Evans hier.

hoe maak je een goede borstfoto?
Everett-collectie / Shutterstock.com 6/9Brutale Ryan Reynolds Crew Cut | Clippers maat 5

#5 tondeuses laten ook veel volheid in het haar achter, vooral als je haar aan de dikkere kant is. Bij deze maat kun je ook experimenteren met het gebruik van meerdere maten tondeusebeschermers om kortere zijkanten en een iets langere bovenkant te creëren.

Kathy Hutchins / Shutterstock.com 7/9Kellan Lutz's korte spikes | Clippers maat 6

Als je van nature golvend of krullend haar hebt, maar iets korter wilt, kan een #6-guard je perfecte setting zijn. Er blijft net genoeg haar over om te stylen - hier rockt Kellan Lutz wat!korte pieken.

wat jongens leuk vinden als ze vrijen?
s_bukley / Shutterstock.com 8/9Aaron Paul's langere top | Clippers maat 7

Hier is nog een look die je kunt bereiken met meerdere tondeuseformaten. Als je haar een beetje is uitgegroeid en je wilt wat van dat volume behouden, probeer dan de bovenkant onaangeroerd te laten en een #7 aan de zijkanten te gebruiken.

Joe Seer / Shutterstock.com 9/9Justin Bieber met rommelige top | Clippers maat 8

Ten slotte laat een # 8-instelling een volle centimeter haar op het hoofd achter, dus deze instelling is ideaal als je een knipbeurt nodig hebt, maar niet te kort wilt gaan. Kijk hoe Justin Beiber een #8 aan de zijkanten heeft gebruikt en de bovenkant heeft laten groeien voor een zeer volle look.

Bekijk verschillende opzetstukken voor tondeuses in actie