10 verzorgingstips voor een betere haarverzorgingsroutine

Het is niet alleen een afdeling voor vrouwen. Mannen hebben ook een goede verzorging nodig.doorJustin Bounds19 juli 2019 Justin Bounds is de oprichter van The Barbr - een blog over haarverzorging/verzorging voor mannen, gewijd aan eerlijk advies en nuttige tips over dit onderwerp. Hij is ook de auteur van 'Hoe u de beste tondeuse op de markt kiest?'. Je kan bezoekendeze blogom meer over zijn werk te weten te komen.

Als man heb je vaak de neiging om zelfgenoegzaam te zijn over verzorging. Hallo, beschouw het niet als een afdeling voor alleen vrouwen. Mannen hebben ook een goede verzorging nodig en je haar is een van de belangrijkste delen van je lichaam die onderhoud nodig hebben. Je kunt het gewoon niet laten verslappen en je haarverzorgingsroutine is vrij gelijkaardig aan die voor vrouwen met enkele variaties. Vaak schakelen mannen over naar een automatische pilootmodus terwijl ze hun haar borstelen, waarbij ze 365 dagen per jaar elke dag dezelfde routine gebruiken. Het wordt tijd dat je het opnieuw evalueert en overweegt wat meer aandacht te geven, een beetje meer detail kan een lange weg gaan.

Omdat je misschien niet op de hoogte bent van de juiste manieren om je haar te verzorgen, volgen hier enkele belangrijke haarverzorgingstips die je misschien graag zou willen hebben. Regelmatige verzorging van uw haar zorgt ervoor dat uw stijlen langer meegaan en er nog beter uitzien.

overspoel je haar nietVermijd overmatig wassen van je haar

Hoewel je dagelijks zou moeten douchen, zou je dat niet moeten doenje haar wassenelke dag. Verrast! Ja het is waar! Overweeg om je haar slechts één tot twee keer per week te wassen. Dit komt omdat elk type shampoo de natuurlijke oliën uit je haar verwijdert, waardoor het droog en bruisend wordt met een jeukende hoofdhuid.

De hoeveelheid natuurlijke olie die door je haar wordt geproduceerd, zal zeker van persoon tot persoon verschillen en het heeft een gevarieerd effect op verschillende mensen. Dit is vooral nadelig als je droog haar hebt. Zelfs voor vettig haar is het niet nodig om je haar vaker dan twee keer per week te wassen. Bovendien is het gebruik van een conditioner een must na het wassen van je haar met elk type shampoo.

Het gebruik van een natuurlijke shampoo met minder chemicaliën is altijd aan te raden. Onthoud dat je de shampoo niet twee keer hoeft aan te brengen tijdens het wassen van het haar. Als je je haar regelmatig wast (twee keer per week shampoo gebruiken), is één wasbeurt voldoende voor elke wasbeurt. Een dubbele wasbeurt is niet nodig, wat meer een mythe is.

fai khadra dochter

Wees voorzichtig met je haar

Wrijf niet te hard over je natte haar. Wees er voorzichtig mee en geef er de voorkeur aan om het te kloppen om je haar intact te houden. Dit is de basisles voor haarverzorging voor elke man. Als het haar nat is, is het in de meest delicate toestand. Wees je er dus bewust van en zorg ervoor.

kam nooit met de verkeerde kam

hoe tekst te booty

Probeer nooit te kammen

Het is een algemene norm om te kammen voor dunner wordend haar bij mannen. Het is een verkeerde manier om met de dingen om te gaan. In plaats daarvan is het beter om een ​​kapsel te hebben dat perfect past bij uw look bij dunner wordend haar.

Eiconditioners zijn goed

Eieren zijn goed voor je haar. Het werkt voor zowel mannen als vrouwen. Het conditioneert je haar goed, waardoor het gezond en glanzend wordt. Was het altijd met een goede shampoo nadat je klaar bent met het conditioneren van de eieren.

Houd je haar uit de buurt van chloor

Chloor kan erg slecht zijn voor je haar. Dus voordat u zich in een met chloor behandeld zwembad stort, moet u uw haar nat maken met normaal water en wat conditioner aanbrengen. Nog beter is het om ook een badmuts te gebruiken. Dit beschermt je haar tegen het chloor.

haar producten

Hoe minder chemicaliën, hoe beter

Minimaliseer het aanbrengen van verschillende producten op je haar. Te veel chemicaliën zullen je haar er uiteindelijk dof uit laten zien en je haar zal zijn natuurlijke glans verliezen. Het wordt ruw, droog en broos. Probeer dus natuurlijk te blijven met je haar. Minimaliseer haarkleuring, ontkrullen of permanenten. Te veel chemicaliën kunnen je haar ook zo beschadigen dat het onomkeerbaar wordt.

Verhelderende shampoo kan helpen

Als je je haar al dof hebt gemaakt door te veel producten te gebruiken, overweeg dan om een ​​zuiverende shampoo te gebruiken. Het kan de schadelijke chemicaliën van de producten van de hoofdhuid en het haar wegspoelen.

Gebruik niet te veel warmte

Vermijd het gebruik van een föhn om je haar zo veel mogelijk te drogen. Je haar natuurlijk drogen is het beste voor je haar. Zelfs als u een droger gebruikt, houd deze dan op een lage temperatuur. Je haar zal pluizig, droog en broos worden als er te veel warmte wordt toegepast. Dezelfde logica geldt voor de stijltangen. evenzo,zet je baard rechtte vaak is ook niet iets wat herhaaldelijk moet doen. Omdat warmte niet goed is voor je haar, moet je douchen met gloeiend heet water vermijden.

haar knippen

Trimmen is handig

Trimmen is ideaal voor haarverzorging. Het houdt je haar netjes en verzorgd. Je haar iedereen trimmen tot anderhalve maand is ideaal. Een ochtendafspraak zal helpen, omdat uw kapper fris blijft en er minder haast is.

tekenen van een gezonde relatie

gebruik de juiste tools voor je haarverzorging

Gebruik geen verkeerd gereedschap voor je haar

Het gebruik van de juiste hulpmiddelen voor je haar is essentieel, aangezien je haar een delicaat deel van je lichaam is. Gebruik een kam van goede kwaliteit met een brede tand om je haar te kammen. Het is beter om je hand te gebruiken in plaats van kammen van lage kwaliteit.

Conclusie

Haarverzorging is een belangrijk onderdeel van je leven als je wilt dat je haar lang bij je blijft. Gezond blijven is ook essentieel om een ​​goed haar te behouden. Eet gezond, slaap goed en minimaliseer stress om gezond haar te hebben. Laat je haar je persoonlijkheid verbeteren.